2017-06-18

Yksi siivousaine riittää

Minimalismi siivous

Mennyt talvi oli  mulla ihon suhteen katatsrofi. Käsien iholle ilmstyi pieniä vesikelloja ja välillä iho halkeili niin, että joku olisi voinut kuvitella saaneeni veitsestä haavan. Iltaisin iho kutisi ja kortisonivoidetta kului. Oli pakko alkaa selvittämään mistä oireilut johtuivat, sillä pelkkän atooppisen ihon piikkiin ei tätä voinut enää pistää.

Tajusin nopeasti yhdistää käsieni ihottumat pesuaineisiin. Oireet ilmaantuivat viimeistään samana iltana tuotteiden käytön jälkeen. Oireita aiheutti niin astianpesuaineet, shampooot, kuin yleispesuaineetkin. Vaihtelin tuotteita ekopesuaineesta Allergia-ja astmaliiton suosittelemiin, mutta tuntui ettei maailmassa ollut ainuttakaan tököttiä mikä ei olisi rikkonut käsiäni. Jonkin aikaa mies tiskasikin astiamme, sillä koitin saada ihoni edes jonkinmoiseen kondikseen.

Ecoverin tiskiaineet ja yleispesuaineetkaan ei käyneet, eikä myöskään urtekramin shampoot. Olin jonkin aikaa ilman shampoota kokonaan, mutta vaihdoin sitten Flow-kosmetiikan palashampoisiin. Shampoo asiassa en silti ole päässyt vieläkään mihinkään optimaalisimpaan tulokseen, mutta kädet ei ainakaan enää shampoosta hajoa.

Tiskiaineeksi löysin lopulta Sonett-astianpesuaineen. Olin pitänyt sitä vähän liian kalliina, mutta käytössä huomasin sen riittävän yllättävän moneen astioiden pesukertaan. Lantrasin ainetta myös vedellä suihkepulloon ja käytin sitä yleispesuianeena kaikkialle. Siivouskaapissa on siis tätä nykyä vain yksi tuote. Tiukanpaikan tullen käytän apuna  mm. etikkaa ja sitruunaa,

Tietenkin tätä allergia asiaa voisi harmitella enemmänkin, mutta nyt kun sopiva tuote on löytynyt, niin vähempi parempi <3 Minimalistin sielua ainakin hivelee, kun kaikki turha saa mennä!

- Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti