2017-06-13

Minimalismi ja sängystä luopuminen

Minimalismi

Mieheni ei ole minimalisti, mutta hän on kuitenkin hyvin käytännöllinen. Olenkin erityisen iloinen, että hän osallistuu välillä minimalismi projektiini yllättävilläkin tavoilla. Viimeksi hän nimittäin päätti luopua parisängystämme!

Myönnän, että itseasiassa minä olin se, joka emmin hetken kuullessani miehen suunnitelmista. On jännä, että jotkin huonekalut näkee kapeakatseisesti välttämättömänä.... Eihän ilman sänkyä pärjää, eihän?!

Parisänky vie kuitenkin asunnosta valtavasti tilaa. Vaikka meillä ei ollutkaan suoranaisesti tilanpuutetta, niin sängyn  antaminen pois loi kuitenkin uusia mahdollisuuksia. Olohuoneessa on nyt tilaa järjestää vaikka päivätanssit!

On jotenkin hullua, millaiset puitteet 56m2 komiossa onkaan! Meitä asuu täällä arkena 2-aikuista ja 3-lasta. Viikonloppuisin ja lomilla täällä on välillä miehen kolme, miltein aikuista lastakin samaan aikaan yötä. Silti meillä on hurjan tilava koti <3

Nukumme 1-vuotiaan kuopuksen kanssa edelleen perhepedissä. Sängystä luopuessa katosi myös pelko siitä, että neiti onnistuu jotenkin unenpöpperössä tulemaan sängystä pää edellä alas. Enää ei tarvinnut rajata sänkyä huonekaluilla, tai vahtia silmä kovana päiväunia nukkuvaa tyttöä.

Joka aamu nostan patjat pois tieltä, heitän tyynyt laatikon päälle ja taittelen lakanat ja peitot kirjahyllylle. Illalla tehdään taas peti lattialle. Tytön päivuniaikaan ihan kaikkia vermeitä ei tarvita ja sängyn saa loihdittua muutamassa kymmenessä sekunnissa.

Hauskaa tässä muutoksessa on myös se, että lattialla nukkuessa miehelläni helpottui selkävaivat. Ehkä se kaikki mitä meille yritetään myydä, onkin illuusiota. Ehkä on hyvä selvittää ihan itse, mitä todella tarvitsemme. Mikä on tarpeeksi ja riittävästi...

Minimalismi ei ole kuitenkaan mitään kärvistelyä. Minimalismilla maksimoidaan ilo, nautinto ja kaikki se, mikä on juuri minulle tärkeää. Vähemmän on oikeasti enemmän.

Suukoin: Riina

1 kommentti:

  1. Itse en ole kanssa katunut päivääkään sitä, kun oman sänkyni viskasin menemään :) Nyt on sellainen vuodetuoli, joka on tosi mukava ja päivällä siinä tulee luettua kirjoja. Ja ahh mikä tilan määrä. Sohvasta pitäisi päästä eroon, mutta ehkä sen voi viedä sortti-asemalle omaan asuntoon muuton yhteydessä. Harmi vaan, ettei alle 20m2 yksiöitä oikein ole edullisesti.

    VastaaPoista