2017-05-14

Ei se mitä syöt, vaan se mitä imeytät!

D-vitamiini ei imeydy

Olen tahallani jättänyt oikeastaan lapsistani puhumisen miltein kokonaan blogini ulkopuolelle. On kuitenkin asioita, jotka huomaan olevan niin tärkeitä, että koen niiden jakamisen jopa velvollisuudekseni. Yksi sellainen tuli esiin, kun selvittelimme kuopuksen iho-oireita ja ruoka-allergioita.

Verikokeissa selvisi, että V:n d-vitamiinitasot olivat todella alhaiset! Olin antanut kuopukselle suositusten mukaan 10 mikrogrammaa d-vitamiinia joka päivä. Ensin käytössä oli ollut valmiste, jota annettiin 5-tippaa kerrallaan, mutta sen loputtua olin hankkinut Bioteekin d-vitamiinia, jossa 10-mikrogrammaa oli jo vain yhdessä tipassa. Koin tämän koko perheemme d-vitamiinien antoon helpommaksi. Kuopus nuoli yhden tipan Bioteekin d-vitamiinia lusikasta antaumuksella, joten en osannut kuvitella, ettei se imeytyisi! Itse olin käyttänyt tämän lisäksi d-vitamiinia hieman vaihtelevasti 100 mikrogramman annoksina.

Tulokset saatuaan lääkäri määräsi d-vitamiinit 20 mikrokrammaan ainakin kuukaudeksi ja kehotti vaihtamaan d-vitamiinin merkkiä. Lääkäri koitti lohduttaa, että oikeastaan ennen ei ole systemaattisesti tutkittu vauvojen d-vitamiini tasoja, joten nyt vasta asiaan on voitu paremmin puuttua ja mahdollisia puutoksia hoitaa.

D-vitamiinitason alhaisuus nosti tosiaan niskakarvani pystyyn  myös sen takia, että d-vitamiinitasot on huomattu olevan alhaisia monissa vakavissakin sairauksissa. Mietin kauhulla millaista tuhoa puutos on jo aiheuttanut. V:llä ei silti ole pahemmin ollut korvatulehduksia, tai kamalia kuumetauteja, mutta pientä nuhaa oli silti tosi usein.

Toivon todella, että d-vitamiinin lisäyksen ja merkin vaihtamisen myötä saadaan korjattua tasot normaaleiksi. Onneksi auringonvalokin lisääntyy, joten kesäkin parantaa puutoksia. Kalaa neiti syö toisinaan hieman irvistellen, mutta pyrin ainakin muutaman kerran viikossa kuitenkin tarjoamaan. Tää d-vitamiini juttu tuntuu aika järkyttävältä myös siksi, että minä olen perheestämme se, joka d-vitamiinin tärkeyttä eniten korostaa. On jotenkin hullua, että juuri meille kävi näin! On kuitenkin onni, että nykyään perusterveydenhuollossakin asioita mitataan entistä tarkemmin. Oman elämän biohakkerointi kannattaa ja uskon että mittaaminen tulee olemaan yhä kasvava trendi!

Tärkein muistutus oli taas se, että ei se mitä syöt, vaan se mitä imeytät! 

<3 
Riina


Edit: Jutusta jäi mainitsematta, että tytön täyttäessä yksi annoin sille Eskimon kalaöljyäkin*, mutta sitä tosin myönnän antaneeni hieman säännöllisen epäsäännöllisesti.

Seuraavaksi  pitänee ottaa käyttöön taas Nordic healtin d-vitamiini suihkeet.*

*affiliatelinkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti