2017-06-25

Minimalismi ja rajoittavat uskomukset

Ei minimalismi ole tietenkään pelkkää tavaran karsimista, sillä samalla kun raivaan elämästäni asioita, jotka eivät enää palvele tarkoitustaan, niin käyn läpi uskomuksia. On jännä, kuinka paljon eri tavaroihin liittyy painetta säilyttää ne. Se ei ole välttämättä lähtöisin meistä itsestämme, vaan se saattaa olla ystäviemme, äitimme, isoäitimme, tai sisaruksiemme hiljainen vaatimus. Sellainen vaan pitää omistaa ja sillä sipuli!?

Meidän ei tarvitse perustella kenelläkkään muulle tavaroittemme pois laittamista, tai säilyttämistä, kuin itsellemme.

Minimalismin tarkoitus on kaivaa pölyn alta kaikki se mitä oikeasti haluat tehdä ja olla. Se mitä voit olla, ei ole riippuvainen omistamastasi tavarasta, mutta ne voivat kuitenkin olla esteenä haluamillesi asioille.

Entä jos olisit vapaa olemaan ja tekemään mitä tahansa? Entä jos tavarat ja omistaminen ei rajoittaisi sinua? Entä jos ei unelmasi ei olisi rahasta kiinni?

Asuminen ja sitä kautta tavaran säilyttäminen on hyvin suuri investointi. Mitkä asiat on oikeasti tärkeitä, joiden säilyttämisestä olisit oikeasti valmis maksamaan? Mikä on se hinta, mikä unelmasi toteuttaminen vaatisi? Jos vapautat rahaa ja resursseja asumisen kustannuksista, niin olisiko sinun unelmasi toteutuminen lähempänä?

Vaikka puhunkin paljon mm. eettisestä kuluttamisesta, niin eniten innostun siitä kaikesta mikä löytyy kaiken sen vanhan tavaran alta. Innostun, kun tajuan, ettei minun tarvitse kantaa toisten odotuksia. Voin olla tyhjänäkin täysi. Mun ei tarvitse omistaa mitään ajaakseni silti sellaisia asioita, joihin tunnen paloa.

Mitkä asiat estää sinua toteuttamasta unelmaasi? Aloita vaikka minimalismi projektisi niistä! Sen ei tarvitse olla tavaraa, vaan ne voivat myös olla ajatustottumuksia joita kannamme mukanamme, kuin kahletta. Olet vapaa olemaan ja tekemään mitä tahansa. Rajoitukset ovat vaan mielessäsi.

<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti