2017-06-22

KonMari ja henkilökohtaiset tavarat


Kuvasta löytyy kaikki mun omat kirjat. Karsimista on tapahtunut jo aika tavalla, mutta myönnän silti, että vieläkin vähemmällä pärjäisi. Moni minimalisti lainaa kaikki kirjansa kirjastosta, tai antaa jokaisen kirjan heti kietoon sen luettuaan. Hyllystä löytyy veljeni kirjoittamia, tai kustantamia kirjoja, joita en vähentänyt lainkaan. Muista valitsin Kondon innoittamana 30. iloatuottavinta kirjaa.

Kirjahyllyn pienessä valkoisessa neliönmuotoisessa laatikossa pidän lasten neuvolakortit, muistitikut, kuulokkeet, kamerapiuhat, rahapussin, avaimet ja mp3-soittimen. Tuo laatikko on ehkä mulle sellainen Marie Kondonkin vinkaama "laukkuasema" mihin tyhjennän taskuni ja laukkuni aina sisään tullessani.


Kirjahyllyn päällä on pärekori, mihin mahtuu kaikki tärkeät toimenpiteitä vaativat paperini, vihko, sekä nahkakantinen "kansio", mihin oon rustannu niin aarrekarttoja, kuin bullet juornalit. Korista löytyy myös neulepuikot, nyörit, napit, helmet, ompelukoneen varaosat ja värttinä. Lisäksi muutama yritykselleni tehty neule ja käsityötuote, torimyyntipäiviä varten musta suojakangas, sekä puntari, jolla voin punnita langat myyntiä varten, .

Ompelukonetta säilytän keittiön kaapissa ja sieltä löytyy myös yhdestä lasipurkista parsinneuloja, ompelulankaa, ratkoja ja nuppineuloja.


Tässä kuvassa on lähes kaikki tunne-esineeni. Pärekorissa säilytämme kaikki valokuvat ja vauvakirjat. Jos tavoitteenamme olisi paikkariippumattomuus, niin muuttaisin varmasti valokuvat sähköisiksi. Karsin KonMari prosessissa jonkin verran turhia kuvia ja poistin kaksoiskappaleet... Pitsipeittoja en ole malttanut laittaa pois ja äitini vyö on kulkenut mukanani aina. Kristallista maljakkoa pidän myös tunne-esineisiin kuuluvana.

Kellarissa tosin on vielä yhdet äitini 70-luvun valkoiset saappaat, joista en ole hennonnut luopua. Suurimmaksi osaksi kirjeet ja kortit laitoin kuitenkin pois. Ne oli täyttänyt tehtävänsä sillä hetkellä, kun olin ne saanut. En tarvinnut niitä itse, enkä ihan kaikkia halua jatkossakaan muiden silmille. Muutamat harvat kirjeet kuitenkin jätin.Kansioita ja papereita on ehkä toisten mielestä vielä hurjasti. Kolmeen kansioon mahtuu kaikki lastenpaperit ja omani. Yhteen kansioon säilön maksettuja laskuja viimeisen vuoden sisältä. Tiedän kyllä, että se on Marie Kondon mielestä ihan turhaa.

Tietenkin papereista pääsisi eroon muuttamalla ne sähköiseksi. Motivaatiota siihen en ole kuitenkaan vielä löytänyt. Jokaisessa kansiossa on kyllä aika hyvin tilaa, joten tarpeen mukaan kaikki paperit menisi yhteenkin. Tykkään kuitenkin hieman väljemmästä, niin kaiken löytää nopeasti. Haitarikansiossa on ne harvat kirjeet, jotka säästin, Lisäksi sieltä löytyy lapsilta saatuja kortteja, sekä jokunen henkilökohtainen paperi. Musta kansio on pyhitetty yritykselle. Aika lailla onneksi kaiken saa nykyään sähköiseksi, joten yksi yrityskansio riittänee jatkossakin... Vähän pölyähän nuo kansiot kerää, kun aika harvoin niitä tarvitsee.... Saa nähdä karsinko niitä jossain vaiheessa vielä entisestään....,

Hygieniavälineitä en ottanut nyt tähän postaukseen kuvaa, mutta niitä alkaa olla varsin sopiva määrä. Luovuin dödöstäkin, sillä oikein mikään ei sopinut atooppiselle iholleni, Toisinaan joudun käyttämään ihottumaani kortisonia, mutta muutoin selviän keittiöstä löytyvillä seesamöljyllä, tai kookosöljyllä. Meikkiä käytän niin harvoin, että pyyhin ne pois vedellä ja seesamöljyllä. Toisinaan pesen naamani kaurapuurolla ja kostutan ihoa hieman jollain ihoa supistavalla yrttivedellä, kuten salvialla, tai mintulla... Tosin olen hyvin laiska hoitamaan ihoani... Pääni pesen palashampoolla, mutten oikeastaan lutraa saippuioilla muuten lainkaan.

Kellarista löytyy vielä sukset,  kasvivärjäys kattila, siivilä, krappijuurta ja alunaa. Muuten taitaa nämä henkilökohtaiset tavarat ollakin tässä. Vaatepuolta olenkin vilautellut blogissani jo aijemmin, joten en mene siihen sen syvemmin.

Tälläiseen tavaramäärään oon päätynyt lähinnä KonMarituksen kautta, mutta ehkä tiukalla minimalismilla saisin supistettua tavarani mahtumaan yhteen isoon rinkkaan.

<3 Riina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti