2017-04-06

Parhaat asiat on ilmaisia
Rakastan seikkailuja! Olen onnellisimmillani, kun painetaan kerrostalon ovi kiinni ja lähdetään koko perheen voimin metsäpoluille. Myönnän myös hyriseväni onnellisuuskuplassa jo silloinkin, kun kierrellään yhdessä Tampereen mahtavia leikkipuistoja, tai suunnataan katsomaan lähihuudeille kätkettyjä aarteita. 
Parhaat asiat on ilmaisia! En usko, että kukaan miettii myöhemmin, että kuinka hienoja tavaroita omisti, vaan mitä teki ja tunsi. Ei tarvita mitään kummallista. Yhdessä viettety aika on sitä parasta. 
Ajattelen, että aika on arvokkain valuutta. Voidaan tietenkin yrittää ostaa aikaa rahalla, mutta luulen ettei se lopulta onnistu. Tehokkaampaa on karsia elämästä kaikkea sellaista, mikä syö aikaamme. Mitä vähemmän omistan, sitä vähemmän meidän pitää tehdä töitä, jotta voimme ylläpitää tätä kaikkea. Tietenkin, kun teemme vähemmän töitä, niin meillä on enemmän aikaa olla toistemme kanssa. On jännää pallotella kohtuullisuuden ja tarpeellisuuden kanssa. Paljonko mun täytyy omistaa, jotta koen silti runsautta? 
Minimalismi, KonMari, etätyöt ja pienistä asuinneliöistä villiintyminen on lopulta välineitä siihen tärkeimpään päämäärääni. Siihen, miten voimme lisätä yhteistä aikaa. 
Muistan hyvin kyllä senkin ajan, kun olin epävarma äiti ja opettelin vauva-arkea vatsavaivaisen keskosena syntyneen esikoisen kanssa. Samaan aikaan mies teki pitkiä työvuoroja toisella paikkakunnalla ja pääsi usein vasta illalla kotiin. On huojentavaakin, että ajan kanssa ne kaikki pienet siirrot on tehnyt lapsiperhearjesta ihanampaa. 
Ei tietenkään ne perhehaaveet tähän lopu. On ihanaakin unelmoida uusista seikkailuista ja luottaa samalla, että koska olemme päässeet tänne, voi ne muutkin haaveet toteutua. Se on vaan järjestely kysymys... 
<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti