2017-04-11

Minimalismi: Pakkausbileet

minimalismi

Musta on hauskaa kokeilla, kuinka monta tavaraa tarvitsemme. Leikin minimalismipeliä ilman turhaa tressaamista. Asiat voi tehdä lempeästi ja leikkisästi. Kaiken ei tarvitse olla heti vakavaa, tai lopullista.

Vähän aikaa sitten vein kaksi isoa paperikassillista ylimääräisiä astioita kellariin. On hassua, että niitä tuli niinkin paljon, sillä kuvittelin aijemmin, ettei meillä ole edes ylimääräisiä... Kaikkein hulluinta oli, kun laitoin vielä korin keittiön ylähyllylle ja karsin sinne astiakaapista vielä muutaman jutun... Se korikin täyttyi hetkessä. Tajusin, että perus perhe oikeasti lopulta hukkuu kamaan.

Karsimisen tiimellyksessä huomasin, ettemme tarvisi oikeasti  jälkiruokakulhoja lainkaan. Syvät lautaset ajavat jälkkärikulhojenkin asemaa loistavasti. Laseja ei meillä oikeastaan koskaaan käytetä, joten hyvät mukit riittää mainiosti.

On pysäyttävää tajuta sekin, että nykyajan ihimisellä on enemmän tavaraa, kuin entisaikojen kuninkailla. Koko ajan keksitään yhä enemmän apuvälineitä, jotta selviäisimme niiden kaikkien tavaroiden huolehtimisesta.

Kuinka paljon on tarpeeksi?

Pakkaamalla jonkin tavararyhmän esineet laatikkoihin ja ottamalla sieltä takaisin kiertoon vain tarpeellinen,  pystyy helposti ja lempeästi selvittämään, kuinka monta tavaraa oikeasti arjessa tarvitsee.

Kaikkea kamaa on niin paljon, että elämme oikeasti aika hurjassa yltäkylläisyydessä! Olen laiska myymään tavaroitani, mutta annan ne miellelläni pois. Tulen iloiseksi, että tavarat kiertää käyttäjältä toiselle ja että jokin mulle turha, voi olla toiselle juuri nyt tarpeellinen.

Olen viime aikoina paininut taas kellarissa lymyilevän aikodopuvun kanssa. En ole käyttänyt sitä miltein kymmeneen vuoteen, mutten ole jotenkin raaskinut vielä laittaa sitä pois. On hullua, etten ole antanut sitä jollekin sellaiselle, jolle se toisi iloa juuri nyt! Tavara ei lopu maailmasta ja uskon, että jos päätyisin tatamille uudestaan, niin kyllä mää sen puvunkin taas jostain löytäisin. Yritän keskittyä siihen, mikä mulle on tärkeää ja oleellista juuri nyt ja uskoa, että elämme niin suuressa runsaudessa, että saan mitä kulloinkin tarvitsen ilman älytöntä hamstraamistakin.

<3 Riina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti