2017-04-02

Minimalismi meidän perheessä

minimalismi

Minimalismi on ehdottomasti auttanut meitä mahtumaan pieneen, mutta käytännölliseen ihanaan kotiimme. Neliöitä on niukasti (56m2), mutta toisaalta huoneita on 3 + keittiö!

Olen hyödyntänyt minimalismia etenkin vaatteisiin. Pyykkivuoreen ei huku ja pystyn ostamaan ekologisia ja eettisiä vaatteita pienelläkin budjetilla. Kunkin kaapissa kaikki yläosat sopii minkä tahansa alaosan kanssa, näin vaatemäärän pystyy pitämään minimaalisena. Vaatteet on myös valittu kunkin käyttäjän mieltymyksien mukaan. Esikoiseni rakastaa Vimman mekkoja ja Papun leggareita. Poikanen tykkää pukea pitkähihaisen paidan ja papun legginssit ja pienin kaikista puetaan usein kohtuuhintaisiin ja ekologisiin Marlonin vaattteisiin.

Usein jos ostan jotakin, niin jotain vastaavaa lähtee kiertoon. Siten tavara määrän suhteen pysyy tasapaino.

Astiamäärän vähentäminen on tehnyt tiskaamisestakin sidettävämpää. Tiskiä ei kerry kerralla valtavaa määrää ja toisaalta tiskaamisesta ei voi laistaa, sillä astiat loppuisi muuten kesken. Rakastan siistiä kotia, vaikka itse saatan ollakin hieman suttupytty. Astioiden vähyys hivelee kuitenkin sisäistä siisteysintoilijaani.

Ajattelen myös, että tavaraan liittyy vastuu. Tavaraa pitää olla vain sen verran, mistä pystyy ja ehtii pitämään huolta. Sillä tavoin annan arvon tavaran valmistajallekin ja ehkä kiinnitän enemmän huomiota määrän sijasta laatuun. Uskon myös, että resursseja riittää kaikille, jos haalisimme itsellemme kukin vain tarpeellisen määrän materiaa.

En myöskään halua, että omat tavarani olisi jälkeläisille taakaksi!

Olen luopunut myös meikkaamisesta kokonaan. Suurin syy on atooppinen ihoni, joka ei oikein siedä meikaamista edes luonnonkosmetiikalla. En ole myöskää ehostamisessani kovin hyvä... Ajattelenkin, että miksi käyttäisin meikkaamiseen aikaa ja rahaa vain sen takia, että joku sanoo niin? Miksi meikkaisin vain sen takia, että joku pitäisi minua viehättävämpänä? Sille rakkaalle ihmiselle riitän tällaisenakin, joten ehkä riitän myös itselleni . Ymmärrän kuitenkin, että toisille meikkaaminen tuottaa suurta iloa, joten jokaisen tulee tietenkin tehdä niin, kuin tuntuu parhaalta!

Minimalismi on siis mulle työkalu ennemmin, kuin asketismiin pyrkivä trendi. Miten voin muokata elämääni ja tavaramäärääni siten, että se palvelee meidän perheen arkea <3

- RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti