2017-04-06

Lastenvaatteita ilman elastaania!

ei tekokuituja Aarrekid


Elastaania tuntuu olevan nykyään kaikkialla. Se antaa joustavuutta, mutta kyseessä on kuitenkin synteettinen kuitu, joka ei tietääkseni maadu. Elastaania käytetään parantamaan jonkin muun kuidun ominaisuuksia. Oma päämääräni on pikku hiljaa karsia vaatekaappeistamme sisävaatteet, jotka sisältävät elastaania siitäkin huolimatta, että sitä on usein vaatteissa vain 5%.

Onneksi ihania lastenvaatteita löytyy ilman keinokuitujakin!

Aarrekid 100% luomupuuvilla

Aarrekid* tekee tuotteensa ilman elastaania. Printit ovat yllätyksellisiä ja tuoteet on eettisiä ja ekologisiakin. Aarrekidin vaatteet valmistetaan  omalla tehtaalla Portugalissa  ja vaatteet suunnitellaan täällä Suomessa. Kaikki tuotteet ovat 100% luomupuuvillaa. Aarrekidin hihattomat mekot ovat esikoisen kestosuosikkeja! 

Melli ilman elastaania

Melli tekee todellisia lähituotteita! Vaatteiden luomupuuvilla tuotetaan Kreikassa ja kankaat kudotaan sekä ommellaan Suomessa. Mellin tuotteilla on avainlippu-merkki. Yrityksen käyttämät kankaiden värjäysaineet on öko-tex 100 hyväksyttyjä. Mellin vaatteita kuolailenkin usein. Voi olla, että pian niitä ujuttautuu meidänkin lasten vaatekaappeihin. 

Hilla ilman keinokuituja

Hillan vaatteissa on samat speksit, kuin Mellilläkin. ;) Niitä voi bongata verkkokaupan lisäksi Prismasta, tai Citymarketeista. Onkin hurjan ihanaa, että laadukkaan ekomerkin voi löytää ruokaostoksien lomassa! <3 Hillaa lasten vaattekaappeista löytyykin muutama.

Edit: Alla vielä muutama yritys, jonka vaatteissa ei käytetä elastaania


Tiedättekö te jotain ekologisia lastenvaatemerkkejä, joka tekee tuotteensa ilman keinokuituja?

<3 Riina


* sisältää affiliatelinkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti