2017-03-17

Vaatteiden paikkaaminen on trendikästä!

vaatteiden paikkaaminen

Paljastin teille jokin aika sitten, etten osaa paikata vaatteita kovin hyvin. Ompelin pienet reijät asettamalla oikeat puolet vastakkain ja parsin nurjalta umpeen.  Tuloksena oli tietenkin hetken päästä toinen reikä vanhan vieressä.

Päätin tehdä asialle jotakin ja kaivoin netistä ohjeita vaatteiden korjaamiseen. Onneksi minkä tahansa asian opettelu on nykyään varsin helppoa, sillä ei ole varmastikkaan kovin montaa juttua, mistä joku ei olisi tehnyt jo youtube videoo, tai nettisivua.

Parasta oli huomata sekin, että paikat on juuri nyt aika trendikkäitä! Vaatteet saa oikeasti näyttääkin korjatuilta.  Farkut voi parsia esimerkiksi hieman tummemmalla farkkukankaalla, kuten Dolce&Gabbanan mallistossa, tai samoin kuin Sonia Rykielillä. Tietenkin farkut voi vaikka koristellakin paikkaamalla!

Olen pyrkinyt kokoamaan lapsilleni ja itselleni univormu vaatekaappia. Vaatekaapeissa on siis vain sellaisia vaatteita, joissa kukin viihtyy. Lisäksi jokainen yläosa sopii minkä tahansa alaosan kanssa, jolloin vaatteiden määrän voi pitää kohtuudessa.

Tunnen oikeesti suunnatonta iloa siitä, että saan paikkaamalla annettua vaatteille pidemmän käyttöiän. Varsinkin lasten housut tuppaa menemään polvista reijille ja olisi oikeasti suunnatonta tuhlausta heittää ne vain pois. Vaatteiden loppuun käyttäminen ei tarkoita sitä, että niihin tulee reikä, vaan sitä, ettei niitä voi enää paikata!

Tekstiilijäte on edelleen pieni ongelma! Siinä missä Nextiili yrittää tehdä oman osansa rikkinäistenkin tekstiilien hyödyntämiseen, niin esimerkiksi Pirkanmaan jätehuollon perusohje on, että  tekstiilijäte kuuluu sekajätteeseen. Onneksi sivulla on ohimennen kuitenkin maininta Nextiilin työpajatoiminnasta...

Yritän jatkossakin hankkia itselleni vain vaatteita, joista todella pidän ja käytän. Silloin vaatteita huoltaa ja tarvittaessa korjaakin mielellään. Ne on niitä lempivaatteita!

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti