2017-03-27

Ostin, kun halvalla sain...

vaatteista ihottumaa

Mulle on viime kuukausina useamman kerran käynyt totaalinen kirppari moka! Oon ostanut jotakin, jota en ehkä todellisuudessa tarvi, tai se osottautuukin kotona huti ostokseksi...

Viikonloppuna niin kävi taas.

Löysin kirpparilta kauniin luomupuuvillasta valmistetun neuletakin. Se oli tosin 3-numeroa liian suuri, mutten välittänyt... Hintakin oli kukkarolleni juuri sopiva. Kiikutin neuletakin kotiin ja pesin kevyesti pesukoneessa. Illalla takin kuivuttua pyörähtelin sen kanssa peilin edessä ja totesin ihan käyväksi koosta huolimatta.

Sen jälkeen kuitenkin tapahtui jotain karmeaa!

Olin juuri riisunut takin päältäni ja mennyt hetkeksi koneelle, kuin ihoani alkoi kutittamaan. Käsivarteni alkoi punoittamaan taipeista ranteisiin asti! Oli pakko mennä suihkuun, kun en kestänyt olla raapimatta. En todellakaan tiedä mikä takissa sai aikaan näin räikeän yliherkkyysreaktion, mutta oli pakko vaan heittää takki mäelle. Iho kyllä rauhottui onneksi sen jälkeen nopeasti. Ilmeiseesti yksi pesukerta ei riittänyt taaskaan omalla kohdallani poistamaan mahdollisia allergian aiheuttajia, vaan joko takissa käytetyt väriaineet, tai entisen omistajan pesuainejäämät sai aikaan jäätävän ihottuman.

Omaan atooppisen ihon, mutten koskaan kuitenkaan ole keksinyt yhtä suoraa  syytä, mistä iho alkaa oireilla. Se on yliherkkä välillä mille sattuu. En ole aikoihin käynyt ihoni takia lääkärissä, mutta nämä viimeaikaiset voimakkaat raktiot pistää hieman mietityttämään.

Päätin kuitenkin, että näille floppi ostoksille on pakko tehdä jotain! Otin itseäni niskasta kiinni ja tein kaksi asiaa: 

1. Listasin kaikki mun ja lasten mahdolliset vaatetarpeet loppuvuoden aikana. Etsin netistä valmiiksi kriteerini täyttävät vaatteet ja merkkasin ne itselleni ylös.

2. Määrittelin jokaiselle vaatteelle todennäköisen ostoajankohdan ja budjetoin sopivan summan tuloistani niihin.

Jätin tietenkin pienen liikkumavaran, mutta noin pääpiirteittäin vaatehuolet on hetkeksi selätetty! Olen tehnyt tälläisia listoja itselleni ennenkin, mutta jotenkin se on hieman taas jäänyt hetkeksi. Onneksi nyt ollaan taas reilassa tän asian kanssa!

Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti