2017-03-28

Minimalismilla unelmat todeksi


Tavaroiden ja asioiden karsiminen on mulle, kuin aarrekartan tekemistä. Jäljelle jäävät vain ne, joilla on merkitystä.

Väitän, ettei koskaan tule parempaa hetkeä alkaa toteuttaa unelmaa. Joskus ison unelman toteuttamista pitää harjoitella, joten mikset tekisi sitä jo nyt? Karsimalla elämästä turhaa, jää aikaa tehdä tärkeitä asioita. "Juuri nyt en voi, tai sitten joskus", on tekosyitä, johon kenenkään ei pitäisi alistua. Uskon, että aina voi aloittaa. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä heti

Muistan lukeneeni jostain kirjasta, että antaminen on tehokkain tapa tehdä unelmia todeksi. Ei ole mitään syytä olla vaikka laulamatta, vaikket saisi siitä juuri nyt rahaa. Kun annat omastasi, niin lopulta muut ei voi olla ilman osaamistasi ja silloin se taloudellinen runsauskin vyöryy luoksesi. Jos haluat olla jotain, niin tee sitä kaikkialla, missä saat mahdollisuuden. Hyvä esimerkki on Olli Posti, joka vuosia jakoi blogissaan löytöjään nautinnollisemmasta ja terveemmästä elämästä ja nyt uskoakseni Supermarket surrival-kurssi on myynyt ihan hyvin. Ihmiset eivät voi olla enää ilman sitä osaamista, mitä Olli on jakanut vuosia ilmaiseksi. Tosin se johtuu myös luottamuksesta. Tulee luottamus siihen, että toi jätkä oikeesti osaa asiansa. Se on näyttänyt sen niin monella tavalla.

Minimalismin avulla löydät aikaa ja resursseja toteuttaa unelmasi nopeammin, kuin uskotkaat. Kaikki on mahdollista!

Karsiminen lisää runsautta! Tämä on huvittavaa, mutta pitää ainakin mulla täysin paikkansa. Mitä enemmän poistan ja karsin elämästäni kaikkea sellaista, mitä en tarvitse, niin sitä enemmän runsautta tunnen. Kaiken sen hälyn ja tavaran keskellä en välttämättä osaisi nauttia kaikesta, mistä pidän. Poistamalla turhaa, jäjelle jäävistä asioista tulee vaikuttavampia. Ne menee ihon alle asti.

Minimalismin avulla oon saanut asioita nopeammin. Vaikka tienasin aijemmin enemmän, niin silti rahani ei välttämättä riittänyt siihen, mitä pidin tärkeänä. Olen tällä hetkellä hoitovapaalla, mutta voin silti ostaa luomuruokaa ja ekovaatteita. Se on mahdollista, kun karsin ensin turhaa ja keskityn siihen, mitä todella haluan.

Myönnän itse ajatelleeni joskus, että muutos on mahdollista vasta sitten, kun jotain järisyttävää tapahtuu. Kyllä mää sitten pidän huolta itsestäni, jos ensin menetän terveyteni. Hullu ajatus, mutta oikeasti ajattelin, että hyvähän jonkun Ollin on tuolla hihhuloida, kun sillä ei oo muuta vaihtoehtoa. Tosin suurin osa ei oikeesti tee mitään, vaikka maa häviäisi jalkojen alta. Ne vaan lamaantuu... Moni tyyppi, joka on rakentanu elämänsä kriisin jälkeen uuteen uskoon toitottaa, että juuri sun on hyvä muuttaa elämäsi, kun sulla on siihen kaikki resurssit. Ei tarvitse sairastua, tai kokea avioeroa, jotta voi toteuttaa unelmat.

Me eletään niin suuren runsauden keskellä, että se on ihan tajutonta. Pyyhi pölyt unelmiesi päältä ja ala elää unelmia todeksi.

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti