2017-03-22

4 syytä, miksi en käytä rintaliivejä


1. Olen mukavuudenhaluinen


 Varsinkin kaarituelliset liivit tuntuu hieman epämukavilta. Liivit myös saattaa hieman kiristää, tai sitten joissain liiveissä olkaimet ei vaan meinaa pysyä ylhäällä. Rintaliivit vain yksinkertaisesti rajoittaa enemmän olemistani ja tuntuu epämukavilta! Tarvitsen ehdottomasti vapautta rinnoilleni.


2. Liivittömyys säästää rahaa 


En ole valmis tuhlaamaan rahojani liiveihin, kun en oikeastikaan tarvitse niitä! Liiviliikkeissä paremmin istuvista liiveistä saa helposti pulittaa sata euroa. Miksi ostaisin jotain, joka ei todellakaan tuota iloa?

3. En tarvitse rinnoilleni tukea


Pienirintaisena en tarvitse rinnoilleni erityistä tukea. Urheillessakaan en tarvitse rintaliivejä lainkaan. Tosin en tiedä miten isorintaisilla urheilu sujuu ilman liivejä, joten voin puhua vain omasta puolestani.

Toiset sanovat, että kun tuemme rintoja liiveillä liikaa, niin lihakset, joiden tulisi normaalisti kannatella rintojamme surkastuu vain pois. Lopulta oma kehomme ei enää kannattele ruumiinosiaan luontaisesti. Hullu ajatus sinänsä, mutta saattaa se niin ollakin...

Rinnoissa ja kainaloissamme sijaitsee myös imusolmukkeita, jotka on osa kehomme viemärijärjestelmää. Kun tukimme imusolmukkeet kireillä liiveillä, niin ei puhdistusjärjestelmämmekään toimi enää optimaalisella tavalla

4. Liivittömyys on vapautta! 

Rinnat on maailman luonnollisin asia. Rintojen ei tarvitse ajatella pelkän seksuaalisuuden kautta. Ne on osa meitä, kuten kätemme, tai jalkamme! No okei.. Onhan rinnat tietenkin maailman kauneimmat ja hienoimmatkin...

Kuitenkin, mitä kauemmaksi menemme ihmiskehon hyväksymisestä sellaisenaan, niin sitä enemmän itsetunto ongelmia kylvämme! Rinnat on täydellisen epätäydelliset jokaisella meistä, joten miksei niiden antaisi näkyä... edes paidan läpi.

Ajattelen myös, että jokaisen naisen keho on uskomaton taideteos. Miksi siis peittäisimme, tai poistaisimme siitä mitään vaan sen takia, että joku muu sanoo niin?

Mietin silti itsekin kauan mitä muut ajattelee, kun näkee mut seikkailevan tuolla ilman liivejä. Lopulta sillä ei oo paskaakaan väljä! Tää on mun kehoni ja mun rintani. Saan kai kohdella niitä niin kuin haluan!? Ei kaikkea tarvitse yliseksualisoida ja luulenkin, että rinnoista tulee päivä päivältä luonnollisempi asia. Jokainen kohdelkoon rintavarustustaan itselleen parhaalla mahdollisella tavalla <3

Free the nipple!

Lapsen synnyttyä pidin liivejä ja liivinsuojia jonkin aikaa maidon herumisen takia, mutta kun maidon tulo ja imetyskerrat alkoivat kohtaamaan, niin en enää tarvinnut niitä. Pidän liivejä enää vain toisinaan juhlissa, lääkärissä, tai vastaavissa tilaisuukisissa... Eli todella harvoin.

- Riina 


4 kommenttia:

 1. Nykyään käytän. En tosin aina, jos ei huvita. Mutta olin päälle 30 ennenkuin aloin käyttämään. Yritin joskus aiemmin, mutta oli niin epämukavat, että lensi aina laukun pohjalle. Mutta tämän kirjoituksen ajatus on se, että mun rinnat ei todellakaan roiku, vaikka suurimman osan aikuisikää olenkin ollut ilman liivejä. Nyt pidän niitä ikään kuin osana toimistopukeutumista, en minkää roikkumisen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, ettei liivittömyydellä ollut sulle kuitenkaan negatiivisia vaikutuksia. Tärkeintä on mun mielestä just se, että tekee miten itse parhaaksi näkee. Kiva kun kävit lukemassa!

   Poista
 2. Ihanan rohkea ja rento kirjoitus, kiitos!

  Ihmettelen ettei rintaliivejä ja "oikeanlaisien" rintojen ideaa kyseenalaisteta enemmän. Itsekin luovuin kaarituellisista puolisen vuotta sitten, olen käyttänyt urheilutoppeja. Olin aika järkyttynyt havainnosta että koin rintani paljon pienemmiksi ilman liivejä, ja täysi liivittömyys nolottaa koska luonnollinen ketunnokkamuoto erottuu. Ja tämä siitä huolimatta että minulla on hyvä itsetunto ja varsin luomut kauneusihanteet. Pistää miettimään että kuinkakohan moni käyttää rintsikoita vaan koska on "pakko"...

  Satunnaisista nolosteluista huolimatta kaarituettomuus on ollut yksi eniten elämänlaatuani nostaneista päätöksistä (sen jälkeen kun luovuin puristavista sukkahousunvyötäröistä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa, että ensin on pakko vaan muuttua itse, jos haluaa ympäristön muuttuvan... Eli eiköhän liivittömyyskin arkipäiväisty, kun sitä entistä enemmän naiset tekee. <3 Toivon kyllä, ettei kenenkään tarvisi hävetä kehojensa muotoja. Kiitos, että kirjoitit sait mut hieman herkistymään. Mahtavaa kuitenkin, että oot löytäny itsellesi sopivammat liivit.

   Poista