2017-03-03

1-vuotiaan minimalistinen vaatekaappi

Minimalismi Vauva

Myönnän, että rakastan sitä loksahduspistettä, minkä olen löytänyt lasten vaatteiden osalta. Niitä on juuri sopiva määrä meidän arjen rytmiimme!

Sisävaatteet on hankittu pääasiassa Marlonilta. Toppahaalari kirpparilta ja villavaatteet on pääasiassa saatuja. Ruskovillan haalarin ostin käytettynä netistä. Halvalla pääsee siis siitä huolimatta, että suosin ekologisia ja eettisiä materiaaleja.

Villavaatteet on ihan ehdoton juttu kantoliinaillessa talviaikaan. En usko saavani tyttöä hyvään asentoon liinaan paksun toppahaalarin kanssa. Miehen ylisuuren fleecetakin alla saan sen sijaan pidettyä kuopuksen lämpimänä, kunhan puen hänen päälleen tarpeeksi villaa. Omille hartioille vedän vielä kirpparilta löytämäni Joutsenen untuvatakin. Se on ihan hullun lämmin! En ole tarvinnut koko talvena pipoakaan, kun olen vaan heittänyt hupun päähän.

Vauva kasvaa melko nopeasti ja vaatteet saattaa jäädä hetkessä pieniksi. En halua maksaa vauvan vaatteista omaisuutta niiden lyhyt ikäisyyden takia.  Haluan kuitenkin, että iholle tulevat vaatteet on mahdollisimman myrkyttömiä. Vaikka tavoiteeni on ostaa edullisia vaatteita, niin en kuitenkaan tahdo, että omien lapsieni päällä olisi toisten lasten verisin käsin tekemiä vaatteita.

Olen ostanut tytölle bodyja ja housuja Marlonilta. Marlon saattaakin olla monelle tuttu menneiden vuosien äitiyspakkauksista. Merkki valmistaa vauvoille hyvin edullisia ja myrkyttömiä vauvanvaatteita. Tuotteiden luomupuuvilla tuotetaan Kreikassa ja kankaat kudotaan ja ommellaan tuotteiksi Suomessa! Luonto ja kukkaro kiittää ;)

Kaikkia vaatteita ei kuvasta löydy, sillä osa on päällä ja osa pesussa.


1-vuotiaan minimalistinen vaatekaappi:

5kpl Marlonin housuja
5kpl Marlonin bodyja
2kpl villahaalaria
1kpl villapaita
2kpl villaiset potkuhousut
3kpl puuvillasukat
2kpl villasukat
1kpl talvihaalari
2kpl puuvillamyssy
1kpl myssy
1kpl rukkaset
1kpl kauluri
1kpl töppöset


yhteensä: 27kpl

2 kommenttia:

  1. Tää on kiinnostavaa! Olen yrittänyt etsiskellä netistä listoja eri-ikäisten, myös vauvojen, minimivaatevarastosta, mutta aika huonosti löytyy. Ilmeisesti riippuu paljon kyllä vauvasta. Mutta kuulisin mieluusti sun näkökulman, jos jaksat joskus tehdä lisää listoja.

    VastaaPoista
  2. Tämmösen postauksen joskus teinkin: http://urbaaniintiaani.blogspot.fi/2016/02/mita-vauva-tarvitsee.html Se on kyllä totta, että tarvike määrä riippuu niin vauvasta, kuin vaatteiden pesuvälistäkin :)

    VastaaPoista