2017-02-12

Joutsenmerkittyä rahastosijoittamista

Vastuullinen sijoittaminen

Rahastosijoittaminen on vastuullisuuden ja ekologisuuden kannalta, kuin villilänsi. Tarjolla on jos jonkinlaista ilmasto-, ja vastuullisuusrahastoa... On kuitenkin vaikea tietää varmaksi miten rahasi kussakin rahastossa todellisuudessa sijoitetaan. Kaikilla on hieman eri säännöt ja näkemykset. 

Joustenmerkki on pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, joka on lanseeraamassa heinäkuussa rahastoille oman sertifikointi kriteeristön. Joutsenmerkitty rahasto sijottaisi yrityksiin, jotka on pyrkineet mininoimaan ympäristöön vaikuttavat riskit. Ympäristömerkitty rahasto poissulkee sellaisiin yrityksiin sijoittamisen, jotka loukkaa ihmisoikeuksia, tekee vakavia ympäristörikoksia, tai tuottaa energiaa fossiilisista lähteistä, eikä sijoita yrityksiin, jotka valmistavat tupakkaa, tai aseita. 

Vaikka pidänkin edelleen rahastosijoittamista vastuun siirtämistä jollekin toiselle, niin tuo joutsenmerkitty rahasto silti samanlaista turvaa, kuin vaikka luomumerkki ruualle. Tiedät ainakin, mitä tuote ei sisällä ja ainakin vähimmäisvaatimukset täyttyvät! Vaikka olisikin hauska elää siinä utopiassa, että tuntisin jokaisen käyttämäni tuotteen alkuperän, niin loppupeleissä se on kuitenkin pienelle ihmiselle lähes mahdotonta. On hienoa, että sertifikoinnit auttaa ja tukee meitä tekemään hieman parempia valintoja!

<3 Riina

https://www.epressi.com/tiedotteet/kaupungit-ja-kunnat/vastuullinen-sijoittaminen-kasvussa-joutsenmerkki-sijoitusrahastoille.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti