2017-02-13

Ekologinen savimaali

Savimaali

ekologinen savimaali
*


Ollaan maalattu nyt kaksi huonetta Biofarbenin savimaalilla ja tällä kokemuksella voin kyllä lämpimästi suositella sitä! Savimaali on monella tavalla ylivoimainen lapsiperheen maali,

Kyseessä on ekologinen, luonnonmukainen ja allergiaystävällinen maali, jonka VOC päästötkin on pyöreä 0g/l! Maali on lisäksi antimikrobinen.

Meillä oli yksi 10l maalipurkki, joka riitti hyvin kahden huoneen maalaamiseen ja sitä jäi vielä hieman ylikin. Hintaa maalipurkille tuli postikuluineen  n. 100€, mutta pidän sitä hyvin kohtuullisena hintana kahden huoneen maaleille.


savimaali

Myrkytön savimaali


Maali on hyvin peittävää ja vaikka keittiöstä löytyikin tapetin alta vanha räikeän oranssi maali, niin kolmella kerroksella savimaalia saatiin sekin kyllä piiloon. Keittiön ikkunasyvennyksen jätin vielä maalaamatta, mutta saattaa olla, että sudin senkin vielä savimaalilla myöhemmin. .

 Maaliin on saatavilla myös väritiivisteitä, jolloin maalin voi sävyttää haluamansa väriseksi. Me pidimme himmeän valkoisesta, joten emme tarvinnut sävytettä lainkaan.

Savimaalin haju on todella mieto tavallisiin maaleihin verrattuna ja häviää huoneesta kokonaan muutamien tuntien hyvällä tuuletuksella.

Maali on paksuhkoa ja itseasiassa pienet seinän epätasaisuudet ei tällöin haittaa, kun savimaalilla ne meni mukavasti piiloon.

Telat ja sudit sai helposti puhtaaksi hanan alla. Maalasin lisäksi niin lennokkaasti, että maalia lipesi keittiön kaapin oveen. Se ei kuitenkaan haitannut,  vaan sain sen siitäkin nopeasti kostutetulla rätillä kokonaan pois. Tärpätti siis on ihan turha kapistus savimaalilla maalatessa!

Maali kirkastuu kuivuessaan, joten kannattaa malttaa odottaa lopputulosta. Itse rakastan tätä himmeää savimaalin pintaa!

- Riina

* kuva savimaalipurkista lainattu biofarbenin verkkokaupasta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti