2017-01-03

Puolittaja....

KonMari ja minimalismi


Lapset nyökyttelevät päätään lukiessani iltasatua. Olen ehkä se meidän perheen puolittaja, mutta perheenjäsenet on suhtautunut asiaan hienosti. On mahtavaa, että Tatu ja Patu kirjat on näin tiedostavia!

Tänään kävin lasten kanssa hieman satukirjoja läpi, Kysyin KonMarimaisesti jokaisen kirjan kohdalla, että tuottaako se lapsilleni iloa. Kahdesta kirjasta lapset oli valmiit luopumaan. Ne oli tylsiä ja vei turhaa tilaa hyllyssä. Kasa sarjakuvia meni lasten kirjahyllystä takaisin isänsä kaappiin, sillä miehelleni kyseiset sarjikset tuottaa iloa, muttei lapsilleni niinkään.

Vaikka lapsillani on omiakin kirjoja, niin käydään usein tietenkin myös kirjastossa. Kyseinen Tatu ja Patu kirjakin tarttuikin sieltä viimeksi matkaamme. Välillä tietenkin tekisi mieli heivata koko kirjahyllykin pois. On hullua omistaa noin paljon kirjoja, joita selailee ehkä vain muutaman kerran vuodessa. Tietenkin pelottelen itseäni sillä, ettei kaikkia kirjoja edes saa kirjastosta lainattua, mutta tarvitsemmeko lopulta edes "kaikkia kirjoja" ?

Toinen pelottelun aihe on se, että muutamme niin kauas lähimmästä kirjastosta, etten tule selviämään ilman kirjojani,,,

Minimalismi
Ehkä on kuitenkin hyvä antaa hieman armoakin. Vähensin omaa kirjakuormaani juuri kolmeenkymmeneen niteeseen + viiteentoista veljeni kustantamaa kirjaa ja kolmeen "yhteiseen" ,..

Keittiössä kahvia keitellessä katseeni osui kahteen pastansäilytys purkkiin. En ollut pitkään aikaan säilyttänyt niissä mitään, mutta olin vaan pitänyt ne, koska ne tuottivat iloa. Olihan ne nättejä, mutta lopulta luulen saavani enemmän iloa pöytätilasta, kun vien purkit kierrätykseen.

En tarkoita tällä sitä, etteikö tavaroista saisi nauttia. Uskon kuitenkin, että on parempi hankkia kauniita, hyödyllisä ja käytännöllisiä esineitä samassa paketissa, kuin säilyttää jotain, jota ei edes käytä.

Luovuin myös silistysraudasta &laudasta tässä pari päivää sitten. Se oli vapauttavaa! Iso silityslauta oli aina tiellä ja tarvitsin silitysrautaa niin harvoin, etten nähnyt mitään järkeä pitää sitä kaapissani. Sitä paitsi, jos joku pois laittamani asia on oikeasti tärkeä ja tarpeellinen, niin hommaan varmasti uuden tilalle. Tavaroista luopuminen ei ole vaarallista, vaikka sattuisi mokiakin.

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti