2017-01-30

No Poo

Ilman shampoota

Tää oli oikeastaan vahinko!

Mun ei edes pitänyt luopua kokonaan shampoosta. Päänahkani alkoi kuitenkin olla taas talven myötä kuiva ja hiuseni karheat ja huonokuntoiset. Olin joskus aijemminkin käyttänyt timjamia, rosmariinia ja nokkosta hilseilevään päänahkaani, joten olihan yrttejä taas pakko kokeilla!

En edes muistanut millainen voima yrteillä on hiuksiini! Olen luopunut shampoosta vasta viikko sitten, mutta päänahan ongelmat on poissa ja hiukseni on pehmeät ja terveemmän oloiset. Pesin hiukseni ennen joka ikinen päivä, mutta nyt se ei tunnu tarpeelliselta.

Olen käyttänyt jo vuosia Urtekramin eko-shampoota. Se oli vain kaikista helpoin napata ostoskoriin kauppareissuilla. Vaikka Urtekramin shamppoilla päänahkaani ei poltellut samalla tavoin, kuin eräällä Hienolla Suomalaisella shamppoolla😏, niin hiukseni ei todellakaan olleet kovin hyvinvoivat.

Yrttihuuhde ongelmapäänahalle (No Poo) 


1. lasipurkki (vaikka 200g) 
Kuumaa vettä
Rosmariinia
Timjamia
Nokkosta 
ripaus puhdistamatonta merisuolaa

Kiehautin vettä. Laitoin Rosmariinista ja Timjamista pienet oksat lasipurkkiin, Lisäsin yhden teelusikallisen Nordic guston kuivattua nokkosta, sekä pienen ripauksen merisuolaa. Kaadoin kuuman veden yrttien päälle ja annoin levätä muutaman tunnin. (kuten pussiteen), Siivilöin yrtit ja kuivatun nokkosen pois. Menin suihkuun, kastelin tukkani kauttaaltaan ja kaadoin sen jälkeen yrttihuuhteen päähäni. Hieroin nesteen päänahkaani hyvin ja lopuksi huuhtelin hiukseni viileällä vedellä. 

TOIMI! 

Yksi 200g lasipurkillinen hiushuuhdetta on mulle hyvä määrä yhteen pesukertaan. 

Timjami puhdistaa päänahkaa ja estää hiuksia rasvoittumasta. Rosmariini ja Nokkonen ei kai oikeasti sopisi vaaleatukkaiselle, mutta koska tukkani on vanhemmiten alkanut tummentua, niin uskalsin niitäkin käyttää.Nokkonen omiaan hilseilevälle päänahalle, sekä imetyksen ja raskauden harventamalle tukalle. Rosmariini vahvistaa hiuspohjaa ja tekee tukasta kiiltävän. 

1-vuotiaan tyttäreni päätä en ole vielä koskaan pessyt shampoolla. Luulenkin, ettei se välttämättä tule olemaan koskaan edes tarpeellista, jos ei hiuksia siihen totuta. Isommilta lapsilta olen pessyt hiukset kerran viikossa, mutta jos oma shampooton kokeilu onnistuu, niin uskon lopettavani lastenkin päiden pesut.

<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti