2017-01-08

Digitalisaatio


Karsin viikonloppuna olkkarista taas hiukan turhaa. Kirjahyllystä lähti stereot ja luovuin kaikista levyistäni. Mieskin vähensi omaa levykuormaansa yli puolella. Vein taloyhtiömme kierrätyshuoneeseen yhden ääriään täynnä olevan paperikassillisen cd-levyjä.

Se miksi levyistä luopumiseen on mennyt näin kauan, johtuu ihan silkasta tietämättömyydestä!

Vaikka kuuntelenkin suurimman osan musiikista suoraan spotifyn ilmaisen webbisovelluksen kautta, niin mainokset on ärsyttäviä, enkä halunnut luopua mahdollisuudesta kuunnella mainosvapaata musiikkia niin halutessani.

Kuvittelin, että tekisin tekijänoikeusrikoksen, jos lataisin levyt koneelleni ja että ainoa mahdollisuus olisi ostaa kappaleet uudestaan mp3-muodossa.

Olin kuitenkin väärässä!

Jopa kirjastosta lainattuja levyjä saa ladata omaan käyttöön koneelle. Ainoastaan silloin, jos cd-levyssä on kopiosuojaus, niin tätä kopiosuojausta ei saa yrittää kiertää. Pari levyäni jäi tämän takia lataamatta koneelle, mutta karsin ne silti.

Musiikin ollessa koneella on helpompi karsia joukosta myös sellaiset kappaleet, jotka ei tuota iloa ja jättää vain ne, jotka saa hypähtelemään riemusta!

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti