2016-12-02

Pystyviikkauksen taika

KonMari pystyviikkaus

On jännä millaista mielihyvää vaatteiden taittelu tuottaa. Tietenkin se mielihyvä on aika materialististakin, mutta toisaalta esineen arvostaminen tuo arvoa myös sille ihmiselle, joka on vaatteen valmistanut. Se ehkä lisää entisestään sitä halua, että vaate olisi eettisesti ja ekologisesta valmistettu.

On hieman hullua verrata pyykkien viikkaaamista teeseremoniaan, mutta pienestä, muutoin niin merkityksettömästä arjen asiasta saa hieman merkityksellisemmän ja mielihyvää tuottavamman.

Muistan aina, kuinka kateellinen olin siskoilleni, jotka oli (ja on) todella siistejä ihmisiä. Heidän huoneensa ja kaappinsa oli aina järjestyksessä, kun taas minun oli kuin hävityksen kauhistus. Vaikka yritinkin parhaani, niin en vaan jotenkin osannut laittaa tavaroita nätisti. Rakastin kuitenkin järjestystä ja ratkaisin sen omaan kotiin muuttaessani aika moisella minimalismilla. Sittemmin perheellistyneenä en ihan niin tiukkaan minimalismiin ole yltänyt. On ollut pakko alkaa tottua kumppanin tavaroihin ja hyväksyä sekin...

Myönnän, että vaatteiden viikkaamisesta nauttiminen on myös osa hallinan tarvettani. Aina se ei ole tietenkään hyvä juttu, sillä joskus se voi mennä aika pahasti yli. Silti tunnen nauttivani arjesta, kun saan pidettyä lankoja käsissäni. Silloin, kun koen hallitsevani arkeani, niin löydän voimavaroja antaa jotain myös ympärilleni. Elämän ei tarvitse olla selviytymis taistelua... siitä voi myös nauttia.

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti