2016-12-17

Minimalismi ja raha

Minimalismi ja raha

Rahasta on jotenkin hankalaa puhua. Raha on kuitenkin se väline, jolla voin vaikuttaa ympäristööni. Rahaa voi käyttää hyvin, tai huonosti, mutta siitä on kuitenkin jokaisella henkilökohtainen vastuu. Sitä voi olla vähän, tai paljonkin, mutta huolimatta rahan määrästä, tärkeintä on kuitenkin miten sen käytän. Sen olen ehkä parhaiten oppinut tässä minimalismipelissänikin.

Minimalismi auttaa minua tekemään sellaisia valintoja rahan suhteen, jotka tukee myös ideologiaani. Haluan olla lasten kanssa pitkään kotona, joten minimalismi tukee tätä valintaani. Se myös avaa mahdollisuudet toteuttaa itseäni ilman kompromisseja. Mun ei tarvitse onnistua kerralla kaikissa pyrkimyksissäni, sillä elämäntapani ei ole kiinni rahasta.

Myönnän lipsuvani ihanteistani silti välillä. Karkkipäivä on karkkipäivä ilman luomumerkkejäkin. Välillä tilataan kebabit. Rakastan kuitenkin sitä valtaa, että  voin ostaa luomua ja tukea pienyrittäjiä. Ostaa oikeasti sellaisia asioita mistä pidän ja nautin. Hankkia asioita määrän sijaan kohtuudella ja laatutietoisesti.

Uruguayn presidentti sanoi musta hyvin yhdessä dokkarissa: "Kun ostamme jotain, emme maksa siitä rahalla,  vaan ajalla, joka piti käyttää rahan tienaamiseen." . "On kaheaa tuhlata elämänsä ja menettää vapautensa"...

- RiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti