2016-12-27

Maksa ensin itsellesi

Maksa ensin itselle

Ei ne suuret tulot, vaan...

Olin usein hieman liian kiltti. Vaikka olisin laatinut hienoja exel-taulukoita, niin huomasin luovuttavani ja annoin rahan kulkea väärään suuntaan silkasta kiltteydestä. Lopulta aina tajusin, ettei pussin pohjalle jäänyt mitään itselle.

Itselle maksaminen ei tietenkään tarkoita sitä, että menisin rahoilla kauppaan ja ostaisin uudet housut, tai tonnilla superfoodeja. Niihin voin budjetoida rahaa erikseenkin.  Itselle maksaminen tarkoittaa, että kerään varapuskuria, sijoitan ja laitan rahaa tulevaisuuteeni.

Laitan itselleni maksetut rahat kolmeen osoitteeseen:
1. Sijoitustilille, josta ohjaan rahat esimerkiksi osakkeisiin.
2. Varapuskuritilille
3.Asp-tilille.

Vaikka maksankin ensin itselleni, niin hoidan tietenkin laskutkin ajallaan. Kiltteyden takia laitoin kuitenkin ennen muut edelleni ja huomasin liian usein sanovani, " no kyllä se nyt sitten kai käy..." Säätöön ei jäänyt tuolloin senttiäkään

Tällä hetkellä maksan "itselleni" 15% tuloistani, mutta itselle maksamisen voi tietenkin aloittaa vaikka yhdestä prosentista, Tärkeintä on ajatustottumusten muuttaminen ja rutiinien rakentaminen.

Ei ole mitään merkitystä millaiset tulot minulla on, vaan sillä mitä niille tuloille teen. Itselle maksaminen tehdään prosenttien mukaan, joten tuloilla ei siis ole väljä! Suhteutan kulutukseni jäljelle jäävään rahaan itselleni maksamisen jälkeen... Kummasti ne rahat silti riittää, eikä mistään tärkeästä tarvitse luopua.

-Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti