2016-11-09

Vauvan minimalistinen vaatekaappi


Olen jo aikaisemmin vihjannut, että mun ja lasten vaatekaapit on varsin minimalistisia. Vauvankin sisävaatteet mahtuu yhteen pieneen hyllyllä nököttävään koriin vaippoineen päivineen. Ulkovaatteet on toisessa korissa, josta löytyy myös villapaita, kahdet villaiset potkuhousut, kaksi villahaalaria, puuvillahaalari, sekä tumput ja pari myssyä. Kyllä niitä tosin välillä käytetään sisälläkin. Villavaatteet on tosi oivallisia myös kantoliinaillessa. Oman takin alle ei paljon muuta vauvalle tarvita, kuin valtava kasa villaa! Eteisessä roikkuu vielä yksi toppahaalari, joka on lähinnä autoilu reissuja varten.

Meillä on vauvalla sisävaatteissa kierrossa viisi yläosaa ja viidet housut ja muutamat puuvillasukat ja villasukat. Sillä määrällä pärjätään vauvanvaatteiden suhteen mainiosti, sillä pesemme kuitenkin päivittäin pyykkiä. Kuivaava pesukone helpottaa, sillä ainakin harsot kuivaan aina lähes poikkeuksetta koneessa.

Vauvalla on aika paljon lahjaksi saatuja vaatteita, sekä muutama kirppari löytö. Pari vaatetta olen ostanut Marlonin verkkokaupasta. Ruskovillan haalari, sekä toppahaalarikin löytyi huokealla hinnalla kirpparilta. Aika vähällä rahamäärällä siis pärjää vauvan vaatteiden suhteen helposti!

Pidän siitä, että kaikki lasten kaapeissa olevat vaatteet on oikeasti käytössä. Kun tietää millaisissa vaatteissa lapsi viihtyy, niin valtavaa vaatevarastoa ei todellakaan tarvita.

Ainoa asia, joka kirpparilta ostettuissa vaatteissa harmittaa on hajusteellisten pesuaineiden käyttö. En huomaa välttämättä hajua vielä kirpparilla, mutta kotona sen sitten huomaa. Aina ei useampikaan pesu hävitä vaatteiden hajua. Olen voimakkaille pesuaineille hieman herkkä. Päätä rupee särkemään ja joskus myös iho kutisee. Vauvalle en halua myöskään laitaa voimakkaalle tuoksuvia vaatteita päälle, vaan koitan saada hajun aina ensin katoamaan. Joskus se onnistuu, mutta välillä taas ei... Silloin kun ostan vaatteita uutena, niin pyrin ostamaan ekologista ja eettistä. Mielummin kotimaisilta yrityksistä ja jos mahdollista Suomessa tehtyjäkin.

Vähemmän on enemmän

<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti