2016-11-03

Tavaran karsimisesta ja kirjoista

Tavaran vähentäminen


Tavaran karsiminen


Kylmien ilmojen tultua eteinen tulvii talvivaatteita. Olen edelleen silti hyvin tyytyväinen siihen, että mahdumme asumaan 56m2 asunnossa. Rakastan tavaran vähentämistä  ja uskon sen olevan iso syy sille, miksi neliöistä huolimatta tilaa riittää tarpeeksi. Ainoa mikä ei pahemmin kevene on kirjahylly sisältöineen. Onneksi on kuitenkin Lundia, joka kyllä jaksaa kantaa kirjakuormaamme, vaikka se tästä hieman vielä kasvaisikin.

Myönnän silti, että luen enemmän kirjaston kirjoja, kuin hyllyssä olevia. Satukirjat ovat tietenkin kovassa käytössä päivittäin, mutta kuukausittain tarvittavat kirjani mahtuu yhden käden sormilla laskettavaan määrään.

Jaan elämäni myös miehen kanssa, jolla ei ole ihan niin tiukka suhtautuminen tavaraan, kuin itselläni. Hän säästää aarteensa ja panostaa etenkin scifi kirjoihin. Toisaalta miehen järkevä suhtautuminen tavataan tuo tasapainoa, sillä saan surutta lainata miehen villapaitaa, kun olen itse karsinut omani.

Kirjat ovat heikko kohtani, sillä vaikka kaiken muun saisin karsittua minimalistiseksi, niin kirjoja en vielä osaa. Kirjahyllyn valkoiset kaset-laatikot kätkee sisäänsä cd-levyjä ja konsolipelejä. Kuuntelen musiikkia tälläkin hetkellä Spotifysta, joten välillä mietin, miksi säästään levyjä niin hanakasti. Pelkään kai sitä hetkeä, että koneeni hajoaa, enkä pääse kuuntelemaan lemppari musiikkiani. Toisaalta levyillä on lähes poikkeuksetta ne pari hyvää biisiä ja sitten on ne kymmenen muuta, mitä ei koskaan jaksa kuunnella.

Saan silti kiksejä tavaran vähentämisestä. Karsiminen on mulle, kuin käänteistä shoppailua. Saan jokaisesta karsitusta tavarasta mielihyvää. En tosin tiedä, koska olisin täysin tyytyväinen tavaramääräämme, mutta karsiminen on helpottanut arkea oikeasti. Harvoin mitään hukkuu ja toisaalta, kun ostaa harvemmin uutta, niin malttaa satsata laatuun. Saan helpommin juuri niitä asioita, joita meille haluankin ja harvemmin joudun tekemään rahan takia kompromisseja.

Niin... Siinä on ehkä salaisuus myös kotiäidin talouden pyörittämiseen. Olen lopettanut shoppailun. Tai no nykyään shoppailen lähinnä ruokaa. Kuitenkin ne asiat joista nautin eniten ei todellakaan vaadi  lottovoittoa, tai isoja tuloja. Kun tietää mitä haluaa ja karsii elämästään isolla kädellä ne asiat, jotka kuluttaa enemmän, kuin antaa, voi alkaa elää unelma elämäänsä jo tänään, eikä huomenna!

Ehkä suon itselleni edelleen kirjojen rakastamisen. Ei täydellisyyteen tarvitse elämässä edes pyrkiä. Riittävän hyväkin riittää

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti