2016-11-18

Rahan salaisuus

rahan salaisuus

Ensin pitää todeta, että tämä esittelemäni salaisuuden hyödyntäminen ei sovi kaikille. Minulla se kuitenkin toimii!

Olen oppinut nämä asiat Terhi Majasalmen, sekä Mikko Sjögrenin kirjoista. Niiden kirjoja kannattaa ehdottamasti lainata ja lukea esimerkiksi verkkokirjastosta,

Ennen, kun mennään itse rahan salaisuuteen, joka on muuttanut oman talouden pitoni naurettavan yksinkertaisella menetelmällä, niin on hyvä aloittaa ensimmäisestä askeleesta. Kaikki lähtee siitä, että tiedät mihin rahasi menee! Sinun tulee tuntea taloutesi luvut ennen, kun teet mitään muuta. Listaa esimerkiksi kuukauden ajan kaikki tulosi ja menosi. Kun olet tehnyt tämän, voit miettiä mihin haluaisit todellisuudessa rahasi menevän. Itse panostan luomuruokaan ja ekovaatteisiin.

Toinen askel on sovittaa tulosi menoihin. Jos summat ei millään kohtaa ja menosi on joka kuukausi suuremmat, kuin tulosi, niin sulla on kaksi vaihtoehtoa: Joko karsit menoistasi, tai lisäät tulojasi.

Sitten mennään kolmanteen askeleeseen, eli itse salaisuuteen. Olen kertonut aijemmin blogissani, että jaan rahani prosentien mukaan eri käyttötarkoituksiin. Käytän  tällä hetkellä 50% ruokaan, vessapaperiin, vaippoihin, sekä siivous ja pesuaineisiin, 10% laskuihin,
 5% säästöön, 5% asp-tilille, 5% sijoittamiseen, 10% lasten vaatteisiin, 5% omiin vaatteisiin, 2,5% superfoodeihin, 2,5%lahjoihin, 2,5% seikkailuihin ja 2,5% kodinhankintoihin . Ongelmana on ollut se, että vaikka jako on ollut selkeänä päässäni, niin rahat on vahingossa saattanut kuitenkin sekoittua, eikä suunnitelma ole pitänyt.

Ratkaisin ongelman sillä, että avasin lisää tilejä ja jaoin rahat käyttötarkoituksen mukaan eri tileille heti ne saatuani. Mulla on itseasiassa nyt 11. eri tiliä!  Ennen seuraavaa tilipäivääni jokaisella tililläni oli runsaasti rahaa vielä jäljellä, joka ei todellakaan ole mulle ominaista! En saanut sen enempää tuloja, kuin ennenkään, mutta pystyin pysymään suunnitelmassa häikäisevän hyvin. Itseasiassa en tiedä miksi tämä toimii, mutta mulla se todellakin toimii!

- Riina

ps. Kannattaa tarkistaa, että tilien avaaminen ja käyttäminen on pankissasi ilmaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti