2016-11-05

Mies joka ampui Lucky Luken

mies joka ampui lucky lukenKun postiluukku kolahti jokin aika sitten, niin sain Mustanaamion lisäksi myös Lucy luken 70-vuotis juhlajulkaisun arvioitavaksi.

Sarjakuvan takakannen teksti oli jäätävä. " Tuhosin legendan, ammuin Lucky Luken!" Tietyllä tavalla se liittyi koko sarjakuvaan muutoinkin, kuin tarinnan osalta. Mieheni sanoi, ettei kirjan Lucky Luke ollut samanlainen hilpeä hahmo, mihin hän oli tottunut alkuperäisen piirtäjän sarjakuvissa.  Toisaalta alkuperäisen tekijän kuoleman jälkeen on tervetulluttakin, että uudet tekijät muokkaa hahmoa uuteen suuntaan, tai ainakin kokeilee välillä uusia suuntia. Matthieu Bonhomme kuitenkin ilmeisesti käsikirjoitti ja piirsi ainakin toistaiseksi vain tämän yhden albumin.  Mies, joka ampui Lucky Luken oli melankolinen, mutta tarina toimi silti hyvin.

Tarinassa on käänteitä ja sivujuonia, joita ei osaa odottaa, vaikka syyllinen olisikin selvä jo varhaisessa vaiheessa. Sarjakuva vei mukanaan ja albumin luki hetkessä.

Miltein joka aukeamalla joko palaa tupakka, sitä tekee mieli, tai se on kokonaan loppu. Tupakoinnista silti puhutaan ivalliseen sävyyn, eikä sitä liioin liiaksi ihannoida. Tupakointi stooria sävyttää vielä keuhkotautinen Doe Wednesday.

Summa summarum pidettiin sarjakuvasta silti molemmat, vaikka se oli hyvin eri sävyinen, kuin aikaisemmat.

Mies joka ampui Lucky Luken
Matthieu Bonhomme
Egmont kustannus 

booky
Turun sarjakuvakauppa 
Adlibris*

*affiliatelinkki

Arvostelukappale saatu 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti