2016-11-17

KonMari - Vaatteet

KONMari vaatteet

KonMari  vauva

konmari lapsiperheessäAloitin eilen KonMari kirjan lukemisen uudestaan ja kävin heti vaatteiden kimppuun. Mitään valtavaa karsimis operaatiota ei tarvinnut tällä kertaa tehdä, mutta toisaalta huomasin vaatetteita tarkemmin läpikäydessä, mitä tarvitsee hankkia vanhojen tilalle. Legginssit kuluu muksuilla pika vauhtia, joten Papun leggareita pitää hankkia muutamat lisää! <3

Lasten vaatekaapissa oli ennen hyllyllä kupera kori ja osa vaatteista oli hyllyllä pinossa. Homma ei toiminut siten ihan niin hyvin, kuin olisin halunnut, vaan hyllyllä pinossa olevat vaatteet usein räjähtivät lasten etisessään itselleen sopivaa päälle pantavaa. Etsin tilalle pari pahvilaatikkoa, sekä hyödynsin luomuherkkusienten mukana tulleita puisia pikkukoreja. Tosin vieläkään laatikot ei ole täydellisen kokoiset, mutta ne helpottaa kuiten järjestyksen pitoa.

Koska meillä asuu kolme lasta, niin varsinkin ulkovaatteita, kenkiä, luistimia ja monoja tulee säilöttyä seuraavallekin lapselle. Lapset on  syntyneet noin neljän vuoden välein ja välillä mietin onko vaatteiden säästäminen hiukan höpsöä. Toisaalta mulla on vain yksi hyllyllinen jemma vaatteita ja samassa siis säilytetään "väärän kauden vaatteet". Kenkiä ja hiihtomonoja onkin tosin sitten kaksi isoa kassillista. Niitä pitää käydä hieman tarkemmin läpi tänään.

Isommilta lapsilta en karsinut lopulta mitään, mutta vauvalta lähti pari bodya, jotka oli ristitty pinttyneiden sosetahrojen takia kotivaatteiksi. Niiden tilalle kotiutui Marlonilta muutama päivä sitten muutama edullinen ja ekologinen body. Karsin myös pari hyvin rispaantunutta harsoa, sekä yhden kesälätsän, joka toivottavasti löytää uuden kodin taloyhtiömme kierrätyshuoneen kautta.

Mietin karsiessani myös tavaran määrää. Kukaan toinen ei loppujen lopuksi voi sanoa onko tavaramäärämme liian suuri, tai pieni. Kukaan ei voi toiselle määrittää, kuinka monta tavaraa hänen pitäisi omistaa. Pyrkimykseni minimalismiin on pyrkimystä sovittaa tavaramäärämme juuri meidän elämänrytmiimme sopivaksi. Vaatteiden osalta olen mielestäni onnistunut ihan kohtuullisesti.

Talvi terkuin:

<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti