2016-11-03

Herkkä

kemikaali herkkyys

Meidän keittiö näyttää edelleen aika karulta.

Se ei suinkaan johdu siitä, etteikö mulla olisi ollut aikaa repiä pohjatapettia pois ja aloittaa maalaamista... Taisin vaan taas herkistyä. Sain tapetteja repiessä taas selllaisen ihottuman, että oli pakko vaan jättää homma kesken. Olen näköjään herkkä myös tapettiliisterille... Mies lupasi tehdä homman loppuun, kunhan muilta hommiltansa ehtii. <3 Kai tää on mulle sellainen kärsivällisyys harjoitus. Lopulta sillä ei oo pätkän vertaa merkitystä, vaikka keittiö olisikin jonkin aikaa hävityksen kauhistus.

Välillä sitä vaan ärsyttää olla näin kuutamolla edelleen ihonsa kanssa. Joskus tulee onneksi kausia, ettei taiveihottumaa ole lainkaan, mutta pian kuitenkin silmänympärysiho, kaula, selkä ja taipeet on taas rikki. Välillä mietin pitäisikö oikeasti karata johonkin lämpimään iholomalle.

Toinen herkkyyttä aiheuttava juttu on ikäväkseni kirpparilta ostettut vaatteet. Lähes poikkeusetta ne on pesty pyykinpesuaineella, jonka tuoksulle huomaan herkistyväni. Ikävintä on se, ettei tuoksu lähde välttämättä useammassakaan pesussa pois. Välillä silti hairahdun... Viimeksi ostin Ruskovillan haalarin kirppikseltä, mutta siinäkin oli jokin voimakas tuoksu. Harmittaa!

Tiedän, etten tee ihoni eteen kaikkea sitä, mitä pitäisi. Hyvien rasvojen lisääminen, suoliston kunnon optimointi ja tressin vähentäminen on ehkä niitä avain juttuja. Onneksi tressiä ei pahemmin ole, paitsi ehkä tästä ihosta... Ostoslistalla on mm. Biomedin maitohappobakteerit. En vaan ole vielä raaskinut ostaa niitä, vaikka tiedän niiden olevan hyväksi ihan koko perheelle!

Ehkä kaikki vielä suttaantuu...

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti