2016-10-11

Nettipaasto ohi

nettipaasto

10-päivän nettipaasto on tullut päätökseen. En ollut kymmeneen päivään lasten hereilläolo aikana koneella ja se teki helvetin hyvää!

On pelottavaakin, kuinka koneella ollessa huomio kiinnittyy miljoonaan pieneen asiaan. Aivot on ylikierroksilla ja tungen silti harmaalle massalle lisää informaatiota jatkuvalla syötöllä. Sitä selailee facebookkia, sähköposteja ja blogeja kaiken muun tärkeämmän ohessa. Työmuisti kuormittuu ja lopulta saa tehtyä niitä tärkeämpiä asioita aika vähän. Aika valuu turhanpäiväisyyksiin, eikä sitä edes huomaa!

Netissä ollessa harvemmin tuntee myöskään tylsistymistä! Tylsyyden kokeminen on silti ihan terveellistäkin, sillä tylsistä hetkistä voi syntyä valtavasti kaikkea uutta.

En paaston aikana ollut lopulta edes joka päivä koneella, sillä saatoin nukahtaa vauvaa nukuttaessani. Toisaalta, kun koneella kököttäminen oli rajattu ja nukkuakin piti, niin koneella tuli tehtyä kaikkea paljon tehokkaammin, kuin yleensä. Katsoin eri palveluja illan aikana vain kerran ja totesin, etten ollut jäänyt mistään tärkeästä paitsi. Työsähköpostejenkaan skippaaminen päivällä ei aiheuttanut kriisiä. Kaiken ehti hoitaa mainiosti ja pystyin keskittymään paremmin olennaiseen.

Paaston aikana leikin enemmän legoilla ja jostain syystä nautin hiekkalaatikon reunalla olostakin hiukan enemmän. Ei ollut kiire mihinkään ja yht'äkkiä tuntui olevan valtavasti enemmän aikaa. Välillä kuitenkin hiukan ärsytti, ettei päässyt hoitamaan mieleen tulevia asioita heti alta pois. Kirjoitin itselleni päivän aikana muistilappuja, jotta muistaisin hoitaa kaikki akuutit ja vähemmän akuutit jutut sitten illalla.

10-päivän nettipaasto jätti jo varmasti jäljen ja pisti ajattelemaan kuinka oikeasti haluan käyttää koneaikaani jatkossa.

Netti paastossa parasta oli:

Ajan vapauttaminen
Tehokkuuden lisääminen
Turhan karsiminen


<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti