2016-10-11

Miksi pienet neliöt

minikoti

minimalismi

Lapsiperheen pieni koti
miniasunto

minimalismi lapsiperheessä

Asumme tällä hetkellä 56m2 kolmiossa. On jotenkin hulluakin, että näihin neliöihin saa mahdutettua kolme huonetta ja keittiön. Tämä onkin pieni tilaihme ja vielä hullumpaa on se, että kuvittelisin meidän mahtuvan vielä pienempäänkin.

Pieniin neliöhin voi oikeasti rakastua!

Vaikka kerrostalossa asuminen palvelujen läheisyyden takia onkin kivaa, niin kaipuu siihen iki omaan on jotenkin valtava. En silti olisi valmis ottamaan 25-vuoden velkavankeutta. Haluamme pienen, pienellä rahalla ja silti toteuttaa ne villeimmätkin talohaaveet!

Jos ostaisimme omaksi tämänhetkisen vuokra-asuntomme saisimme samalla hinnalla helposti jo 200-neliöisen omakotitalon jostain Tampereen ympäristökunnasta. Neliöt kuitenkin maksaa muutenkin, kuin ostohintana. Lämmityskulut voi nousta tähtitieteellisiksi... Vaikka rakastankin yli kaiken vanhoja isoja rakennuksia, niin niiden ostaminen on sulaa hulluutta! Haluan aikaa perheelleni, haluan riittävästi, mutta ei ole mitään syytä kuluttaa aikaa ja rahaa neiöihin. Elämässä kun on niin paljon muutakin tärkeää.

Asunnon omistaminen on lisäksi kulu ennemmin, kuin sijoitus. Asuessa asunnossa itse, se ei tuota mitään. Pahimmassa tapauksessa asunnon arvo vain laskee. Silti ihmiset on valmiita kuluttamaan valtavasti energiaa, vuosia, hiekeä ja pieniä kriisejäkin maksaakseen asuntolainansa. Tietenkään se ei aina ole niin mustavalkoista, sillä toiset nauttii työstään ja siitä tienaamansa rahat voi teitenkin surutta käyttää miten haluaa. Väitän kuitenkin, että sitä työtä mitä rakastaa ei ole pakko tehdä 40-tuntia viikossa, tai että leppoistaminen on mahdollista kotiunelmista huolimatta.

Kuten niin monet muutkin oravanpyörästä hypänneet, niin ei myöskään me olla valmiita uhraamaan kaikkea aikaamme työn alttarille. Uskon, että kaikki unelmat on mahdollsita toteuttaa jo nyt, eikä eläkkeellä. En tarvitse unelmien toteuttamiseen lottovoittoa! Vaikka mies tekee normaalia työviikkoa, niin hän on pystynyt tekemään hurjasti etätöitä! Se on ollut ihana askel parempaan ja perhekeskeisempään ajankäyttöön.

10-syytä miksi rakastan pieniä neliötä!


1. Enemmän aikaa. Asunnon siivoamiseen ja huoltamiseen ei mene niin paljoa aikaa

2. Lisää aikaa! Pienet neliöt usein maksaa vähemmän, eikä rahaa tarvita niin paljoa, joten töitäkään ei tarvitse tehdä niin paljoa. = aikaa perheelle.

3. Vähemmän tavaraa, ennemmän ihanaa. Koska tavaraa ei mahdu kaappeihin määräänsä enempää on pakko karsia turhaa pois ja säilyttää vain ne mistä oikeasti pidän ja mistä on hyötyä.

4. Tinkimällä neliöistä, voi voittaa sijainnissa

5. Samalla rahalla voi saada luksusta, jos tyytyy hieman pienempään!

6. Pienissä neliöissä asuminen on ekologisempaa

7. Pienissä neliöissä tajuaa, millaisen runsauden keskellä elämme!

8. Pienissä neliössä oppii antamaan toisille tilaa ja toisaalta oppii kumppanistaan ja lapsistaan kaikkea uutta. 

9. Kohtuus on trendikästä

10. Vähemmän on enemmän. Emme ole täällä tavaroita, tai neliötä varten, vaan toisiamme!

Muita pienissä neliössä asuvia lapsiperheitä:

http://urbaanitasumismessut.fi/kerrostalokaksio-kalliossa/
http://urbaanitasumismessut.fi/lapsiperheen-yksio-satavuotiaassa-puutalokorttelissa/
http://www.mutsiavautuu.com/2014/06/nelihenkinen-perhe-kaksiossa.html
http://www.iltalehti.fi/asuminen/2016051821585690_an.shtml
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1359788575882

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti