2016-10-02

Kymmenen päivän konepaasto

minimalismi, nettiaika

Vähentäessäni tavaroitani kymmenen päivän ajan intensiivisesti huomasin, että haasteesta oli oikeasti monella tavalla hyötyä. Haastamalla itseäni rajatun ajan sisällä, sain tuloksia melko helposti. Kymmenessä päivässä ei ehdi kyllästyä liikaa projektiin, mutta se on riittävän pitkä aika saamaan muutosta myös ajattelussa ja toimintatavoissa. Karsiminen jatkui esimerkiksi tänään siten, että kellarista lähti vielä 4-mattoa ja yhdet kengät eteenpäin. Tavaran vähentämisestä ehti tulla jo milteinpä tapa.

Tajusin, että kymmenen päivän intensiivistä itsensä haastamista pystyy käyttämään lähes mihin tahansa muuhunkin elämänhallintaa vaativaan asiaan. Koneella päivän aikana jumittaminen on mulle ennemmin sääntö, kuin poikkeus. Vilkuilen sähköpostia, facebookkia, osakekursseja, uutisia, pinterestiä ja ties mitä muuta monta kertaa päivässä! Olen ennenkin toki yrittänyt vähentää koneella kököttämistä, mutta mitään muutosta pidemmänpäälle en ole saanut aikaan. Olen aina palannut vanhaan.

Päätin, että pidän kymmenen päivän rajatun konepaaston. Käytän minimalismin välineitä nettiaikaani. Vähemmän on enemmän!  Konneella saan olla vasta sitten, kun lapset on illalla nukahtaneet. Se tietenkin rajaa myös blogausaikani toistaiseksi näin iltoihin, mutta uskon saavuttavani tällä lisää arjen tasapainoa.

Aloitin paastoni aamulla ja näin illalla olin jo hieman sekavissa fiiliksissä. Tajusin, että en yleensä kohtaa päivän aikana nousevia tunteitani. En käsittele niitä ollenkaan, vaan turrutan ne someviralla! Tunteet oli tänään jotenkin erityisen pinnalla, ja parahdin itkuunkin pari kertaa. Tunsin kiukkua, rakkautta, vihaa, turhautumista, iloa, onnea ja hämmennystä. Jouduin kohtaamaan jokaisen tunteen, ottamaan sen vastaan ja näyttämään ne myös muille. En päässyt piiloon sähköpostien lukemisen taakse. Oli pakko tuntea ja näyttää tunteensa.

On jännittävää nähdä mihin tämäkin itseni haastaminen johtaa.

Eli kymmenen päivää ilman koneella oloa lasten hereilläoloaikana....

<3 Riina 

2 kommenttia:

  1. mielenkiintoista, tuota vois itekkin kokeilla :) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suosittelen lämpimästi! :) Kiitos tsempeistä! Jee!

      Poista