2016-10-16

Downshiftaus on meille valintaTiedän, että olemme onnekkaita. Voimme surutta pitää lapset kotona hyvässä lykyssä eskari-ikään asti. Mies saa tehdä paljon etätöitä ja pystymme ostamaan kaappiin luomuruokaa ja ekovaatteita.

Joku voisi silti pitää elämäämme köyhäilynä. Me ei harrasteta shoppailua, tai käydä usein ulkona syömässä. Harvemmin mennään hoploppiin, tai särkänniemeen, mutta meillä on jotain arvokasta...

Nimittäin aikaa.

Turhaa karsimalla saa jotain niin paljon enemmän! En esimerkiksi meikkaa, mutta ehkä juuri siksi atooppisuuteen taipuva ihoni on pysynyt hieman paremmassa kunnossa. Siivoamiseen ei mene niin paljoa aikaa, kun karsii turhaa tavaraa pois nurkista. Kolmiomme on hurjan tilava, vaikka neliöitä onkin vain 56. Kaikki tarpeellinen on lähellä. Elämä pyörii lähiympäristössä, mutta olenkin tälläinen kotihiiri ja rakastan sitä!

Pidän suunnattomasti myös siitä vallasta, mitä minulla on käsissäni. Voin koska vaan muuttaa elämääni uusille urille.

Sain hiljattain todella tärkeän neuvon: Älä keskity liikaa tehtävälistojen tekoon, vaan mieti sen sijaan ensin mitä haluat saada aikaiseksi. Mikä on tärkeää?  Ajattele päämäärää ja vasta sitten mieti ensimmäistä askelta. Mitkä päivän aikana tekemäsi asiat saisi illalla tuntemaan hyvää mieltä? Keskity niihin ja jos mahdollista, tee vain ne! Vähemmän on enemmän...

Helposti sitä tekee asioita, joita vaan kuvittelee kuuluvan tehdä, siitäkin huolimatta, ettei niistä nauti. Loppujen lopuksi elämä on ihan helvetin lyhyt, joten miksei pyrkisi kokeamaan iloa ja nautintoa sen sijaan, että suorittaisi elämäänsä?

Joskus, kun kohdalle osuu niitä huonompia päiviä, niin pyrin tekemään mitä tahansa, mikä parantaa oloani edes vähän.... Vaikka ei ympärillä tapahtuville asioille voida aina mitään, niin omien tunteiden parantaminen auttaa meitä näkemään asioita eri kulmasta ja ehkä juuri siellä niitä ihmeitä tapahtuu!

<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti