2016-09-22

Unelmien toteuttamista karsimalla turhaa 

 

Hyvin usein manifestoidessani jotain uutta eläämääni, alan tyhjentämään vanhaa pois. Joskus luovun vääristä uskomuksista, tai sellaisista ajatustottumuksista, jotka ei enää palvele minua. Joskus taas karsin aikaa vieviä asioita, tai luovun kongreettisesta tavarasta. Tämän jälkeen koen, että olen taas valmis vastaanottamaan uutta ja tehostan siten myös rituaalisesti manifestoinnin toteutumista. Karsiminen ei silti tietenkään ole mikään pakollinen tehtävä manifestoidessani, mutta jostain syystä mulla se toimii. Uskomus sekin, tiedän...

Kun päätin, että omakotiunelmamme toteutuu vuoden päästä, niin aloin katselemaan myös kaappejanikin uusin silmin. Rakastan haastaa itseäni, joten päätin, että karsin 365-tavaraa, joita en haluaisi enää uuteen kotiimme. 

Kävin muutaman hyllyn tänään ja eilen läpi. Luovuin kasasta turhaa paperia, parista kaappiin pyörimään jääneestä laatikosta,  muutamista lehdistä ja kourallisesta pikkusälää. Niistä tuli jo 40-tavaraa. En halua tehdä karsimisesta turhan pitkää projektia, joten kymmenen päivää saa riittää. Saa nähdä täyttyykö 365-tavoite. 

Tim Ferriss muistaakseni sanoi joskus, että unelmien toteuttamiseen ei kannata varata turhan pitkää aikaa. Ihminen onnistuu mystisellä tavalla toteuttamaan lähes mitä vain, kunhan motivaatio on kohdillaan ja positiivinen tressi (tässä kohtaa rajoitetun ajan puitteissa) on valjastettu hyötykäyttöön. 

Myönnän, että jään helposti koukkuun karsimiseen. Mies taas on järki ostaja ja fiksu tavaran jemmailija. Se ostaa tarpeeseen ja korjaa vanhaa niin pitkälle, kuin mahdollista. Itse saan edelleen yhtä suurta mielihyvää tavaroiden karsimisesta, kuin ennen sain uuden ostamisesta. Nykyään uutta ostaessani koitan satsata laatuun, eettisyyteen ja ekologisuuteen. Omat vaatteeni mahtuu yhteen vetolaatikkoon, mutta tiedän kyllä, ettei tavaran määrä ole olennaista. Kukaan toinen ei voi sanoa, montako paitaa, tai takkia toisen tulisi omistaa. Sen tietää vain itse kokeilemalla. 

Uskon, että halpa hysterian sijaan on oikeasti tulossa laadusta kiinni pitävät kuluttajat. Hyvästä tuotteesta ollaan valmiita maksamaan ja tavaroita vaalitaan tarkemmin. Itse olen ainakin muuttumassa sellaiseksi. Uskon, että vähemmän on enemmän. 

Ajattelen myös niin, että jos unelma ei tahdo toteuta, niin ehkä elämässäni on jotain (liikaa) joka estää unelman tulemista todeksi. Karsimalla vapautetaan energiaa uudelle. 

<3 Ihanan unelmien täyteistä torstaita 

- Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti