2016-09-24

Luksus elämää hoitovapaalla

Miten rahat riittää hoitovapaalla


Miten rahat riittää hoitovapaalla?

Tuohon kysymykseen törmää yhtenään. Toiset yrittää säästää vimmatusti ennen hoitovapaalle jääntiä. Toisilla rahat ei vaan yksinkertaisesti riitä... On vaan pakko mennä takaisin töihin ja laittaa lapset päiväkotiin. Netissä jaetaan säästövinkkejä. Jotkut varustautuu shamppoilla ja vessapaeri varastoilla. Toisilla on niin paljon asuntovelkaa, ettei hoitorahalla ja toisen vanhemman tuloilla vaan pärjää. Ihmiset on umpikujassa. Surullista sinänsä!Ei ne suuret tulot, vaan  pienet menot. 


Tiedän, että jokaisen perheen tilanne on omanlaisensa. Isoja ratkaisuja, kuten vaikka oman talon osto on saatettu tehdä jo ennen lasten syntymää, eikä liikkumavaraa ehkä ole juurikaan. Ihmiset ovat tiukilla. "Höllätään sitten, kun on asuntolaina 20-vuoden päästä maksettu". Se on aika pitkä aika puristaa...

Väitän, ettei sen tarvitse mennä niin. 

Perheeni voi elää valtavan täyttä ja rikasta elämää siitäkin huolimatta, että jään tämänkin lapsen kohdalla hoitovapaalle. Tietenkään elämäntapamme ei sovi kaikille, mutta ehkä löydätte oman tapanne nauttia hoitovapaastakin ilman "köyhäilyä". 

Mitä tekisit, jos saisit miljoonan?! Aika moni olisi enemmän perheensä kanssa. Ei ihmiset oikeesti tarvitse siihen miljoonaa. Suomessa meillä on luksus elämän tsänssit, kun  lapset voi olla kotona komivuotiaiksi.

Kotihoidontuki raha


Hoitovapaalla tulee opetelleeksi kuluttamisen uudestaan kantapään kautta. Mitkä asiat on sellaisia joihin haluat satsata? Mikä on tärkeää? Mikä on tarpeeksi? Tähänkin sopii 20/80 laki. 20% kaikista tekemistämme asioista tuottaaa 80% mielihyvästä. Karkeasti ottaen, vaikka kotihoidontuki olisi 20% entisistä tuloistasi, voit silti saavuttaa yhtä suurta mielihyvää elämääsi, kuin ennen kotihoidontuelle jäämistä. Pitää vaan tietää mistä oikeasti nauttii! 

Itse satsaan luomuruokaan ja ekovaatteisiin.

Asumme tilavasti. Itse ainakin koen asian niin. 56m2 Alle 1000€ asumiskustannukset. 3h +k.Lähellä kesksutaa ja palvelujen vieressä. Arkena täällä asuu 5-ihmistä ja lomilla toisinaan kahdeksan. Silti meillä on juuri tarpeeksi tilaa. Vuokralla ollessa ollaan lisäksi vapaita vaihtamaan maisemaa miltein koska vain!

Hoitovapaa on siitäkin ihana, ettei se ole mikään pakollinen juttu. Se on valinta ja toisinkin voi päättää koska vain. Parasta on pystyä tekemään niin, kuin parhaalta tuntuu,

<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti