2016-08-04

Pesuaine allergia


Pesuaine allergia

Mystinen ihottuma ilmestyi käsiini kuukausi sitten. Käsitiskiaine pahensi tilannetta, joten lopulta siirsin tiskaamisen kokonaan miehelle. Toisaalta olen tästä jaosta ihan hyvilläni... Ei meillä kuitenkaan  ole koskaan kotitöitä mitenkään ennen tätä  jaettu. Se tekee joka ehtii...

Vieläkään ihoni ei ole täysin parantunut, joten pitää varmaankin karsia muistakin pesuaineita. Käsitiskiaine tuntui olevan se pahin aiheuttaja. Tämä on tosin vähän arvausleikkiä, sillä ihottuma ei ylly heti aineen käyttämisen jälkeen, vaan oireet ilmaantuu vasta joidenkin tuntien päästä. Onneksi tuotteiden määrä mitä arjessani käytän on laskettavissa yhden käden sormilla.

Herkistyminen tapahtui yhtäkkiä. Olen käyttänyt samoja aineita vaikka kuinka kauan, mutta ihottuma puhkesi yllättäen. Kuulin, että kemikaaliallergiat on siitä ikäviä, ettei niistä välttämättä pääse koskaan eroon, eikä mikään siedätyshoito siis tähän vaivaan auta. Aineita pitää vaan välttää. 

Tämä saattaa olla myös MIT-allergiaa. Koskemtiikan ja pesuaineiden säilöntäaineet ovat ainakin hesarin mukaan räjäyttänyt ihottuma epidemian. Joskus kyseistä ainetta saattaa löytyä tuoetteesta, vaikkei ainesosaluettelosta sitä löytyisikään. Tässä kohtaa mietin, voisiko aiheuttaja olla mäntysuopakin. Olen ehkä ollut hieman hölmö sitä käyttäessäni, sillä eihän sitä enää suositella esimerkiksi mattopyykilläkään ainakin päästettäväksi suoraan vesistöihin. Mäntysuopaliuos sisältää glutaralia, joka on erittäin vaarallista mm. vesistöille... En tajua miksi edes ostin sitä! Ehkä ajattelin säästäväni, kun mäntysuopa on halpaa, kuin saippua... 

Mietin joskus, että onko herkkyyteni jotenkin lisääntynyt, kun olen yrittänyt vähentää hieman kemikaalikuormaani, mutta eihän se voi niinkään olla.... Oon vaan herkkis ja sillä sipuli. 

-Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti