2016-08-22

Mitä kuuluu talo haaveelle?


Asp-tilille kertyy hitaasti, mutta varmasti rahaa unelmien kotiamme varten. Luultavasti päästään kuitenkin tositoimin vasta hoitovapaani päätyttyä... Silti pieni laina saataisiin halutessamme taloa varten jo nyt, jos se oikea osuu kohdalle. 

Katselen edelleen ihan liian isoja taloja tarpeitamme nähden. Viimeksi mietin, voisiko vanhata meijeristä saada meille kodin. Kaikkein järkevintä olisi hankkia pienehkö talo. Meille riittää nytkin mainiosti 56m2, joten en oikeasti tajua ihastumistani valtavan kokoisiin vanhoihin rakennuksiin. 

Mulla on joku päähänpinttymä, että tontin tulisi olla yli 2000m2 ja pieni puustoalue, tai oikea metsäkin olisi mahtava juttu. Lisäksi koulun tulisi olla kävelymatkan päässä ja Tampereelle tulisi olla kohtuullinen ajomatka. Venepaikkakin olisi plussaa Mitä vanhempi tallo, sen parempi. Kivijalka tulisi olla korkea ja talo ryhdikäs. Taloa pitäisi olla mielellään jopa alkuperäiskunnossa, tai hyvin vähän remontoitu. Parempi olisi, jos vesiä ei olisi vielä vedetty sisälle lainkaan. 

Vanhan talon ostamisen sijaan on aina se toinenkin vaihtoehto, eli rakentaminen. Välillä vaan tuntuu, että uuden rakentamisessa joutuisi tekemään liikaa kompromisseja materiaalien ja eristämisen suhteen. Tosin itse rakentamalla tietäisi ainakin mistä ja miten koti on tehty. Silloin ei tarvitsisi jännittää onko talossa käytetty vääriä rakennusmateriaaleja, tai jotain  sellaista jolle herkistyisin. 

Tosin nautin myös kaupungissa asumisesta. Kaikki on lähellä ja helposti saatavilla. Se on sitä lapsiperhe luksusta.... Jos muutamme Tampereelta pois niin mies olisi varmasti enemmä pois kotoa. Nyt hän voi tehdä paljon töitä kotoakäsin ja käväistä välillä asiakkailla ilman, että siihen menisi kokopäivää. Toisaalta kaipaan hurjasti sitä, että saan laittaa omaa kotia ja purkaa energiaani lumitöihin ja kasvimaalle. 

Onneksi ei ole mikään kiire. Meillä on kaikki ihan hyvin ja kyllä se koti sieltä vielä joskus ehkä löytyy. Eipä ole nyt niskoilla mitään kauheaa velkataakkaa, joten sekin on ihan kiva juttu. Voidaan lähteä, tai jäädä, eikä mikään pidättele, jos kipinä iskee muuttaa vaikka hetkeksi saareen... 
 

<3 Riina4 kommenttia:

 1. Minä haaveilen hengittävästä hirsitalosta. Mutta mieluummin kaupungissa tai ainakin sen laitamilla. Ehkä olen liian mukavuudenhaluinen :-)

  Onko sinulla käytössä lastenvaunut? Vaunujen hankinta olisi edessä, mutta näiden kaikenlaisten kemikaalitutkimusten jälkeen vaunujen hankkiminen tuntuu aika ahdistavalta. Naturkindin vaunut olisivat kemikaalivapaat, mutta tonni vaunuista on minulle kyllä liikaa. Mikähän olisi se järkevä kompromissi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hirsitalot on ihania! :) Joskus tuntuu et mun vaatimukset on liian tiukat, mutta ehkä joku kompromissi ajan kans syntyy, tai sitten sellanen unelmatalo jostain ilmaantuu.

   Meillä ei vielä oo vaunuja ollenkaan, vaan ollaan pärjätty kantoliinalla. Natukindit olis kyllä ihanat, mutta toiaan niin kalliit, että vähän kylmää. Orallakin on tullu uusia vaunuja, jossa on bionic finish eko käsittely ja kankaat on öko-tex sertifikaatin mukaisia. Tosin ne on itseasiassa vielä kalliimmat, kuin naturkindit, eikä edes mun käsityksen mukaan yhdistelmät.

   Oran vanhatkin vaunut oli öko-tex kankailla. Mulla oli sellaset keskimmäisellä ja tykkäsin, mutta myin ne tossa välissä jo seuraavalle, enkä siis oo hankkinu uusia. Malli taisi olla Ora Taiga.

   Oran vanhan verkkokaupan puolelta saa myös Jovin vaunuja, jotka on kans öko-tex ja juuri nyt tarjouksessa. http://www.orashop.fi/www/order.php?af=&card=1

   En ole viime aikoina vaunuasiaan sen paremmin nyt perehtynyt. öko-tex kankaita alkaa olla vaunuissa aika kivasti, joten se on ehkä semmonen, mikä kannattaa tarkistaa.

   Toivottavasti löydät jotkut mieleiset!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä Riina! Oran ja Jovin vaunuja olen pohtinutkin, ehkäpä niistä löytyisi jotkut sopivat joko käytettyinä tai uusina :) Kantoliinalla meinasin itsekin mahdollisimman paljon pärjätä, mutta koska vauveli syntyy talven alussa, liukkailla keleillä kantaminen hiukan arveluttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä varmasti jotenkin on vauvan kanssa luonnostaan liukkailla super varovainen. Toisten luottovaruste on kuulemma liukuesteet kenkiin. Meidän vauva syntyi helmikuussa, mutta jotenkin vauvahuuruissa en muista millainen keli oli, kun uskaltauduttiin pihalle. Itselläni ei liukuesteitä ole hommattuna ainakaan vielä, mutta varmasti oman mielenrauhan takia ihan kelpo kapistus.

   Poista