2016-08-02

Kalaöljyä ja sisäilmaa.

kalaöljy ja ylivilkkaus, Omega3

Papu, nosh organics


Koulujen sisäilma ongelmat

Olen vihdoin muistanut ostaa taas kalaöljyä* lapsille. Hiukan vilkasluontoisille se on kuulemma hyväksi.  Muistan, kun joskus kerroin esikoiselle kalaöljyn olevan "keskittymis vitamiini". Viikon päästä opettajalta tuli viestiä, että mitä on tapahtunut, kun tyttön keskittymiskyky on yhtäkkiä noussut kohisten.  En tiedä oliko se vaan lumetta, mutta samapa tuo, jos kerran toimi. 

Tänään muksut ovat maalanneet, rakentaneet majan, ihmetelleet ukonilmaa ja suloista sateenkaarta. R:n ja V:n kanssa kipitettiin sateen tauotessa hiekkalaatikolle. F karkasi isänsä kanssa uimaan. . Rannalla ilma oli kuulemma hyytävä, mutta vesi oli lämmintä, kuin linnun maito. 

F:n luokka siirtyy vihdoin tänä syksynä tasakatto koulusta pois .... Onneksi niin, sillä siinä koulussa on tehty sisäilmaremonttia jo pari vuotta, enkä jotenkin jaksa uskoa, että remontin hyöty olisi kovinkaan suuri. Onneksi F ei ole saanut mainittavia oireita huonosta sisäilmasta, mutta kuulemma ne saattaa myöhemmin puhjeta herkemmin, jos on"altistunut". Pelkään välillä, että meilläkin on kotonamme joku sisäilma ongelma ja jotenkin odotan hurjasti sitä hetkeä, kun pääsemme hankkimaan, tai rakentamaan sen ikioman kodin. Silloin materiaaleihinkin pystyy paremmin vaikuttamaan.

Koulujen sisäilmasta oli tänään lehdessä uutinen.  Huonon sisäilman vaikutuksia on vihdoin tutkittu oppimistuloksiin. Tosin tutkimuksen lopputulosta ei paljon tarvitse arvailla; Huono sisäilma heikentää oppimistuloksia...  Oppilaat ovat Suomessa eriarvoisessa asemassa!  Eikö jokaisen pitäisi saada opiskella terveessä sisäilmassa? !

- Riina 

*affiliatelinkki

2 kommenttia:

 1. Kalaöljyhän on hyvä jos se auttaa, vaikkei mitään tutkimuksia oliskaan tehty.
  Sisäilma ongelmat on kyllä pelottavia, ainakin minusta.
  Osallistuppas Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja onhan sitä kalaöljyä toki jonkin verran tutkittukin, vaikkei THL pidäkkään sitä kovinkaan tehokkaana. Sisäinlma ongelmat on kyllä mustakin pelottavia, sillä kukaan ei oikein tiedä kuinka laajasti ne meihin vaikuttavat. Tääon tällänen valtava ihmiskoe....

   Poista