2016-08-24

Äidin yöjuoksu


6kk ikäinen vauvamme on aika kiinni minussa edelleen. Karkaan silti välillä isompien muksujen kanssa pihaan, tai lähikirpparille puhelinta toisella kädellä puristaen. Sitten kun mieheltä keinot loppuvat ja äitiä kaivataan, niin ehdimme kotiin muutamassa minuutissa.

Soseiden aloitus on tietenkin helpottanut tilannetta, mutta tyyppi huolii soseita aika nihkeästi edelleen. Pullosta ei vauvaa koskaan opetettu edes juomaan. Suurinta huvia on kuitenkin hörppiä mukin reunalta vettä. Aika rintalapsi tuo tosin on edelleen...

Kaipaan tietenkin myös omaa aikaa ja treenaamistakin. Päivisin en oikein malttaisi ottaa blogaamisen lisäksi aikaa urheilulle. Viime viikolla vedin vihdoin kuitenkin Merrelit jalkaan ja lähdin lenkille yhdentoista maissa illalla... Tietenkin puhelin ja avaimet mukanani. Google mapsin mukaan kiertämällä pihamme talot kahdesti saan jo ihan kivan mittaisen iltalenkin. 2,8km riittää näin aluksi mainiosti, kun en ole tehnyt yli vuoteen mitään. Jos vauva herää kesken unien, eikä isän syli kelpaa niin ehdin lenkiltä nopeasti takaisin.

Siinä missä edellisistä raskauksista palauduin itsestään, niin tästä raskaudesta jäi kyllä raskausmaha. Näytän edelleen siltä, kun olisin neljännellä kuulla raskaana. Olen ennen melko helposti saanut tuloksia nopeasti, kuhan päätän vaan aloittaa liikkumisen. Parissa kuukaudessa alan näyttää jo yleensä ihmiseltä. Kaverini sanoi joskus, että odota kun täytät kolmekymmentä, niin saat tehdä kahden verroin töitä tulosten eteen. Saa nähdä pitääkö se paikkansa.

Vaarana on tietenkin myös se, että arvotan hyvinvointini ja liikunnan johonkin ihan jonon hännille. Lopetan taas liikkumasta, kun on  mukamas vaan kaikkea niin paljon tärkeämpää. Tiedän kuitenkin, että omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin keskittyminen tuo myös iloa koko perheelle. Pinnani ei ole ihan niin tiukalla, kun sallin itselleni urheilemisen.

Jos (ja kun) juoksu alkaa tympiä, niin aina voin tehdä Zuzkan treenejä kotona. Ne ei vie, kuin hetken ja on oikeasti super tehokkaita.

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti