2016-07-05

Vihdoin syyllinen ihokriisiin!?

sodium lauryl sulfate, ihottuma tiskiaineesta

Sodium lauryl sulfate...

Syy käsiin ilmestyneeseen ihottumaan taisi siis kaikella todennäköisyydellä löytyä.

On jotenkin huvittavaa, että Ecover mainostaa omaa hajusteetonta käsitiskiainetta allergiaystävällisenä, vaikka juurikin Sodium lauryl sulfate on hyvinkin allergisoiva! Nettisivuilla on mainittu Sodium laureth sulfate, mutta pullon kyljessä aine oli ensin mainitsemassani muodossa. Molemmat aineet tiedetään ärsytystä aiheuttaviksi aineiksi.

Ecoveria pidetään aika ympäristöystävällisenä merkkinä, mutta toisaalta taas vaahtoa aikaansaavalla Sodium lauyrul sulfatella saattaa olla aika synkkä vaikutus luonnolle, kaloille ja näköjään myös ihmisen iholle. Aineen tiedetään olevan yksi ärsyttävämmistä pinta-aktiivisista aineista kosmetiikassa. Kyseisen aineen kemikaalikortissa lukee, että aine on vaarallinen vesieliöille, eikä sitä saisi päästää vesistöihin!!! Ainetta on kuitenkin astianpesuaineessa, jota huuhdotaan viemäristä alas, sen päätyessä lopulta vedenpuhdistamon kautta järveen!

Meillä on hieman outo käsitys siitä, että mitä enemmän pesuaine vaahtoaa, sen tehokkaampaa se on. Sodium laureth sulfatella saadaan mahdollisimman edullisesti vaahtoava koostumus.

 Ecoverin sivuilla kehotetaan suojaamaan kädet tiskatessa, mutta kertovat kuitenkin myös, että "...tuote huolehtii herkästä ihosta". Koomista! Itse olen niin herkkä kumihanskoille, että käsin tiskaamisen pitäisi unohtaa siinä tapauksessa varmaan kokonaan... Missä lymyilee se sulfaatiton tiskiaine?

Atoopikkona herkistyn milloin millekin, joten olkaa onnellisia te ihokriisittömät!

Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti