2016-07-08

Vauva 5kk

neuvola 5kk, vauva 5kk

Hullua, että V on jo viisi kuukautta! Juurihan se syntyi. Kolmannen lapsen kanssa kaikki on niin erilaista. Olen nyt ehkä hieman varmempi vanhempi, kuin edellisten kohdalla, mutta V on kyllä hurjan helppo vauvakin. Ei suurempia itkuja. Nukkuu läpi yön ja vain kasvu on hieman nostanut huolta. Mieskin on lomalla, joten paljon enempää ei voisi edes toivoa! 

V:n neuvolakortiin terkkari kirjoitti: 

 "Suloinen V! 
Kasvu tasaista. 
Kääntyy ja pyörii. 
Iho ja silmät siistit. 
Ääntelee. 
Tarttuu helistimeen ja seuraa sitä."


vauvan kehitys 5kk


Neuvolassa ei silti yllätyksiltäkään vältytty, sillä rokotteet jäi antamatta, kun neuvolan jääkaappi oli mennyt yllättäen jäähän. Käymme hakemassa rokotteet muutaman viikon päästä, kun R- poikasella on  lääkärineuvola. 

Painoa ei ollut tullut mitenkään valtavasti, mutta tyttö kasvaa tasaisesti omalla käyrällään. Tyttö on nyt 5985g 63,2cm ja pään ympärys oli 41,8cm. Tyttö on siis aika pieni tsirppana. 

Tyttö kääntyy vatsalleen ja vatsalta selälleen. Pyörii lattialla akselinsa ympäri. naureskelee, jokeltelee, vierastaakin. Hampaita ei ole vielä ilmestynyt, mutta ikeniä näyttää kutittavan. 

soseiden maistelu 5kk

Soseita ollaan maisteltu muutaman kerran päivässä. Tosin vain iltaisin tyttö jaksaa syödä paria lusikallista enemmän. V on nyt maistellut mangoa, mustikkaa, omenaa,  mansikkaa, banaania, päärynää, bataattia  ja speltti mannapuuroa.  Päärynästä se tuntuu tykkäävän erityisen paljon. Mustikka smoothietkin menee. Eilen kokeiltiin ekan kerran myös speltti mannaryyneistä tehtyä puuroa. Neiti jaksoikin hienosti syödä monta lusikallista, eikä pieni karkeuskaan tuntunut haittaavan. Joitakin soseita ollaan osteltu, mutta sosetehtailuunkin oon hiukan jaksanut miehen loman aikana paneutua. 

Ihana piskuinen V....

<3 Riina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti