2016-07-07

Uni juttuja

lasten nukahtamisvaikeudet

Kesä on saanut lapsienkin unirytmit sekoamaan totaalisesti. Viime viikkoina kello on lähennellyt puolta yötä ennen, kuin viimeisenkin muksun silmät on painuneet kiinni. Silti ne nukkuu vauvaa myöten koko yön heräämättä ja nousevat ennen yhdeksää, joten periaatteessa ei pitäisi valittaakkaan... Jostain syystä keskimmäinen on iltaisin kuitenkin ryhtynyt hyvinkin vauhdikkaaksi ja ilta riehumiset tuntuu tuleen osaksi iltarutiineja. Kääk!

Oli pakko tehdä pienen pieniä muutoksia, joiden toivon tepsivän uniongelmaan. Vaihdoin päivänvalolampun pois lastenhuoneesta, sillä poikanen haluaisi mieluusti pitää kattolampun iltaisin päällä. Valon väri ja kirkkaus vaikuttavat ratkaisevatsi vireyteen. Valitsimme lastenhuoneeseen alle 300-lumenen ja lämpimän sävyisen lampun, joka ei tutkimusten mukaan ainakaan vähennä pimeähormoonin määrää. Päivänvalolamppu siirtyi siis takaisin keittiöön.  

Iltapesutaktiikkakin otettiin käyttöön, sillä kun keksimmäisen meno menee illalla turhan vauhdikkaaksi, niin poikanen passitetaan vielä suihkuun ennen nukkumaan menoa. Se on ehkä aavistuksen vähentänyt iltahepuleita. 

Nämä pienet jutut aikaistivat keskimmäisen nukahtamista nyt ekana kokeilu iltana yli tunnilla. Toivon, että pikku hiljaa päästään takaisin sinne säännölliseen 21-22 nukahtamis rytmiin. 

<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti