2016-07-04

Metsään eksymistä ja hyttysmyrkkyä

"Eksymistä ei pidä pelätä. Jos eksyt löydät paikkoja, joissa et ole koskaan ennen käynyt."

Mentiin Niihamaan, ja hieman taidettiin eksyäkin. En tosin pitänyt sitä eksymisenä, sillä eihän sitä ole eksyksissä, jos ei tiedä eksyneensä. Seikkailtiin vaan pienillä metsäpoluilla muutama tunti ja ihasteltiin sammakonpoikasia lätäkössä, syötiin mustikoita ja nautittiin metsästä. Reittimerkitkin jossain vaiheessa loppui, mutta ilmestyivät lopulta taas, kun tarpeeksi kauan käveli eteenpäin. Jos olisin ollut polulla yksin lasten kanssa, niin olisin varmaan panikoinutkin. Mies kuitenkin oli niin kylmän rauhallinen, että luotin siihen, kuin kallioon. Eikä todellisuudessa niin pieneen metsään voi edes eksyä... 

Lapsetkin jaksoivat hienosti! Kerran tuli tosin itku, kun kenkä jäi kiinni mutaan ja muutaman kerran harmitus, kun liukastelivat puunjuurin. Pienin kaikista nukkui miltein koko seikkailun kantoliinassa sikeästi. 

Koko tähän reissuun pikku eksymisineen meni 2-tuntia ja jo illalla R kysyi koska mennään metsään uudestaan. 

Ainoa huono puoli metsäreisussa oli se, että hairahduin laittamaan iholleni (ja kröhöm!) hiuksiin hiukan off-hyttyskarkoitetta. Kuten arvata saattaa, ei mun ihoni siitä oikein tykännyt. Hiuksista se haju ei lähtenytkään suihkussa ja päänahkaa hieman kuumottelee vielä kahdenkin hiusten pesukerran jälkeen... Hyttysmyrkky sisältääkin Dietyylitoluamidia, jonka epäillään aiheuttavan allergisia reaktioita ja vaikuttavan jopa keskushermostoon. Vauvalle en sitä iholle tietenkään laittanut, mutta kahdelle isommalle kumminkin hieman. Lapsille ei onneksi mitään oireita tullut, mutta itse olen tälläinen  herkkis. Eli ei kannata laittaa tukkaan! Suosin ekokosmetiikkaa, joten mietin vaan miksi edes tungin tällästä myrkkyä iholleni! hölmö mikä hölmö! Seuraavalla kerralla pitää turvautua johonkin luonnollisempaan. 

- Riina

2 kommenttia:

  1. Hei, oletko kokeillut Frantsilan Sitronellaa? Meillä jo vuosia sitten hyväksi havaittu ja toiminut mökillä ja metsässä niin aikuisilla kuin myös lapsillakin. :) Suosittelen! -KH

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Kokeilen varmasti! Tämä yhtäkkinen herkistymiskausi miltein kaikelle on aika mystistä, mutten kyllä yhtään ihmettele hyttyskarkotteille herkistymistäni. Aika myrkkyjähän ne ovat. :)

      Poista