2016-06-19

Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa

luonnonkosmetiikka kirja

kotikosmetiikka

Myönnän olevani kotikosmetiikan suhteen aika mukavuudenhaluinen. Haluan, että ainekset saa helposti koottua kasaan vaikka kauppareissun yhteydessä, tai kotipihalta. Ei mitään liian monimutkaista, eikä mitään sellaista ainesosaa, jonka nimestä ei voi heti raaka-aineita päätellä . Iholle laitettavat sörsselit pitää myös voida vaikka syödä!

Tee-itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa- kirja tipahti kuitenkin postiluukusta. Olikin jo korkea aika mennä hieman syvemmälle kosmetiikan tekoon, sillä pelkillä kauranaamioilla ei vielä pitkälle pötkitä!


 Ensi näkemältä jotkin kirjan reseptien ainesosat tuntuivat liian monimutkaisilta.  (esimerkiksi surfaktantti, tai emulgaattorit.)  Kirjassa oli kuitenkin selitetty ymmärrettävästi jokainen ainesosa ja niiden hyödyt, eikä muutaman kymmenen minuutin jälkeen termit kuulostanutkaan enää niin pelottavilta.   Esimerkiksi emulgaattorin tarkoitus on  auttaa yhdistämään vesi ja öljy keskenään, jotta saadaan toimiva koostumus. Emulgointiaineita käytetäänkin esimerkiksi voiteissa. Olen super innoissani, sillä atooppisen ihon kanssa tasapanottelevana itse tehtyjen rasvojen tekeminen on todellista luksusta. Haluan todellakin tietää, mitä iholleni laitan!  Ohjeissa vilahtelee emulgointiaineena mm. oliveM 1000, joka on valmistettu oliiviöljystä. Kuvittelisin, että emulgointiaineena saattaisi muuten toimia myös soijalesitiini.. Gmo- vapaata luomulesitiiniä saakin esimerkiksi Foodinilta. Myös mehiläisvahalla on lievä emulgoiva vaikutus. Taidan todellakin tehdä seuraavan voiteen kirjan innoittamana itse!


Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa
 Vaikkei jokaista reseptiä toteuttaisikaan täydellisesti kirjan ohjeiden mukaan, niin opus on hurjan inspiroiva!  Tuotteiden säilyvyyttäkin pystyy parantamaan vain yhden kirjasta löytyvän luonnonmukaisen raaka-aineen avulla. Usein luonnonkosmetiikkaankin tungetaan säilyvyyden takaamiseksi säilöntäaineitta (esimerkiksi Rokonsal) Tuon säilöntäaineen nimi ei kauheasti kerro mitä kaikkea se sisältää, mutta sen voin luvata, että kirjasta löytyvä säilöntäaine on mainio!


Kirjassa on ohjeita kattavasti aina kasvovesistä kylpypommeihin ja silmänympärysvoiteisiin asti. Ilahduttavaa oli myös kirjan takaa löytyvä kotimaisten kauppojen lista, joista resepteissä käytettyjä raaka-aineita voi metsästää. Ohjeissa on käytetty myös Suomalaiseen mielenmaisemaan sopivia yrttejä, kuten nokkosta! 

Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa- kirja on mielestäni kaunis ja oikein kattava paketti luonnon- ja kotikosmetiikkaan hurahtaneille! 

Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa
Juliette Goggin
Abi Rightn
Minerva kustannus


Kirjaa on saatavilla ainakin seuraavissa paikoista: 
Kärkkäinen
Adlibris
Prisma 
Booky
Minerva

*Kirjan avostelukappale saatu 

2 kommenttia:

  1. oi vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo kirja :) Ite olen aivan hurahtanut kaikkiin luonnonjuttuihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja oli kyllä tosi kiva ja monipuolinen ja sai taas kotikosmetiikka jutut uusille leveleille :) <3

      Poista