2016-06-08

4kk neuvola

vauva 4kk

Terkkari punnitsi ja mittasi pikkuisen V:n 4kk neuvolassa. Tiesin kyllä jo etukäteen, että painoa on varmaan tullut hieman naftisti.Paino oli 5550g, pituuS 61cm ja päänympärys 41cm. Paino ei ollut vielä mikään super hälyttävä, mutta soseiden maistelut kuitenkin aloitellaan. (syntymäpaino oli siis 2700g)

Eniten tietenkin harmitti se, ettei pelkkä rintamaito riittänytkään 6kk ikään asti. Mitään superimettäjä titteliä ei siis ole jaossa, mutta olen silti ylpeä, että saatiin kuitenkin hiukan ennenaikaisesti syntyneen likan täysimetettyä näillekin kuukausille. Se ehkä helpottaa omankin ajan ottamista, kun jonkin ajan päästä mieskin voi osallistua syöttöpuuhiinkin enemmän.

Terkkarin mittailujen jälkeen lääkäri tutki tytön. Kuunteli sydäntä, katsoi silmät (punaheijasteet jne.), kallon aukileet,   paineli vatsan ja tarkasti lonkat.

Tyttö oppi ihan tossa muutama päivä sitten vasta kääntymään selältä mahalle. Nyt jo kurottelee leluja pidemmältäkin, mutta neuvolapäivänä vielä piti viedä lelu ihan lähelle kättä. Lelua vaihtaa jo kädestä käteen,  nauraa ääneen, jokeltelee ja hymyilee. Ihan siis iän mukaisesti kehittynyt tyyppi.

Yöt meillä menee edelleen hienosti. Tyttö nukahtaa yöunille viimeistääm klo 24 ja nukkuu yleensä yhtäsoittoa kuuteen. Syö aamulla hiukan ja jatkaa unia kasiin tai ysiin. Suuremmilta vatsanväänteiltä, tai iltaitkuiltakin ollaan säästytty.

V rakastaa, kun isosiskonsa lukee sille ääneen kirjoja. Se nauraa hasuille äännähdyksille ja tykkää  katsella villikko veljensä touhuja. Tyttö kulkee ulkoillessamme näppärästi ja pääosin tyytyväisenä liinassa niin hereillä, kuin nukkuessaankin.

Aika helppo vauva...

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti