2016-05-27

Nostalgia kupit

Arabia arctica

En voinut kulkea lähikirpparin ohi, kun huomasin sen ikkunassa Arabia Arcticaa. Ne onkin todelliset nostalgia kupit, sillä lapsuudessani äiti joi usein itse kahvinsa sellaisesta. Kestittiin Arctican kupeista tietty vieraat ja hierottiinpa vanhempien metalliverstaan bisneksetkin niiden äärssä.

Rakastan kuppien muotokieltä! Kokeilen kaikessa välillä rönsyilyä, mutta palaan aina minimalistiseen, selkeään ja suoraviivaiseen.

En vilkuillut sen kummemmin kirpparilla astioiden pohjia, mutta tiesin kyllä, että ne uudemmat on niitä Thaimaassa tehtyjä. Kotona kuitenkin huomasin astioiden takana kahdenlaisia leimoja Yhdessä kupissa ja tassissa oli vanhempi leima. Finland luki hieman pienemmällä, kuin Arabia ja Arctica oli kirjoitettu kaunolla. Kirpparille jäi vielä muutama kuppi, joten luulenpa, että käyn vielä hakemassa sieltä mahdollisesti ne vanhemmat itselleni. En yhtään ihmettele, että Arabian leimojen ihmettelyyn ja vanhojen kuppien metsästämiseen voi jäädä koukkuun.

Hyvä puoli näissä kupeissa on se, että niitä voi surutta yhdistellä aika moneen muuhunkin sarjaan. Tuskin siis mitään "kerää koko sarja"- ilmiötä tää hairahdus saa mussa aikaan.

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti