2016-05-26

Kohta 4kk.Pienin lapsistamme V on kohta 4-kuukautta. Aika onkin komen lapsen kanssa mennyt todella nopeasti. 
V nukkuu ihan ihmeellisen hyvin. Se saattaa porskutella yöunia yhtä putkea sinne 5-6 välille.  Silloin se syö hetken ja nukkuu vielä senkin jälkeen miltein yhdeksään. Usein se saattaa ottaa yöllä jossain välissä pienet huikat, mutta se menee multakin miltein puoli unessa.  Illalla tyttö nukahtaa 21-23 välillä. Tiedän olevani hurjan onnekas! Hyvin nukkuva vauva on silkkaa luksusta. Muutenkin tyyppi on varsin tyytyväinen tapaus ainakin suurimman osan ajasta. Joskus ilmenee jotain maha vääntöjä, mutta ne helpottaa usein tunnissa, tai ainakin kahdessa. 
V:n kasvu on tosin hieman niukkaa. Korviketta ei ole tarvinnut vielä antaa, mutta neuvolan terkkari ehdotti jo soseiden maistelua 4-kuukauden iästä. Yöllä herättelyyn kesken unien ei silti tarvinnut lähteä. Pitää katsoa 4kk lääkäri neuvolassa mitä mieltä lekuri on soseiden maistelun aloittamisesta, vai voidaanko jatkaa vielä pelkällä rintamaidolla. Tosin mies antoi vauvan nuolaista eilen banaania, joten periaatteessa se on aloittanutkin maistelun jo :D Tosin banaani suuremmissa määrin ei ole varmaan mikään kauheen järkevä ensimmäinen ruoka-aine. 
Vaikka joka paikasta tulee tuutin täydeltä sormiruokailun ihannoijia, niin itse olen hyvin arka moisen aloittamisessa. Jonkinlainen kammo on jäänyt esikoisen vauva-ajoista jolloin soseiden maistelun aloittaminen sai kyyneleen silmiin meillä kaikilla. F oli keskosten tavoin aika hienokurkku ja soseet sai pistääkin todella hienoksi, ettei ne vaan saaneet kakomaan. Onneksi pikku hiljaa päästiin karkeampiinkin soseisiin, mutta siinä meni paljon kauemmin, kuin muilla vauvoilla. 
En ole edelleenkään hankkinut vaunuja, vaan mennään tämän vauvan kanssa pelkällä kantoliinalla. Välillä tosin hirvittää osaanko laittaa vauvan ergonomisen oikeaan asentoon liinaan, mutta aika tyytyväisenä tyyppi kuitenkin liinassa pääsääntöisesti matkustaa. Vauvan nukkuessa asento on varsin lähellä oikeaa, mutta tytön hereillä ollessa pylly ei aina pysy tarpeeksi alhaalla, eikä selkä kyllin pyöreänä. Liinailtu on siis tämän lapsen kanssa enemmän, kuin edellisten ja pääsääntöisesti se onkin tuonut valtavaa helpotusta arkeen. Kolmen lapsen kanssa seikkailut tuntuu helpommalta, kun miltein mihin vaan puskaan pääsee vauva kantoliinassa isompien lapsien perässä. Vähän haaveilen tosin Manducastakin, mutta vielä pärjätään yhdelläkin kantovälineellä. 
<3 Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti