2016-04-09

Neuvola 2kk.

Neuvola 2kk


Käytiin eilen vauvan kanssa neuvolassa. 2kk täynnä. Jos tyttö olisi syntynyt lasketun ajan tienoilla, niin nyt hän olisi vasta 5-viikkoa. 

Vauva painoi n 4500g ja oli 55cm pitkä. Ihan tarkkoja lukuja en tiedä, sillä neuvolakortti jäi autoon, enkä saanut mittoja ylös.  Satoi nimittäin kaatamalla, joten hurautimme ekokatastrofaalisesti neuvolaan autolla. Terkkari oli hieman sitä mieltä, että enemmänkin painoa olisi saanut tulla, muttei nämäkään painon nousut vielä järkyttävän huonoja olleet. Kuulemma jos näin jatkuu, niin on ihan hyvä, Mietin silti kauhulla taas tuleeko maitoa tarpeeksi ja onkohan syöttövälit ollut turhan pitkiä. Toisaalta neiti syö päivällä aika usein lukuunottamatta paria pidempää uni pätkää. Nekään ei tosin varmastikaan ole 3h enempää. Öisin saattaa tosin tulla neljäkin tuntia. syöttöväliksi... Seuraava neuvola on vasta kuukauen päästä, mutta pitänee toivoa, että nousukausi kuitenkin rintamaidolla jatkuu kohtuullisena. 

Mietin muuten välillä, että miksi ihmeessä vauvat pitää väen väkisin mitata. Meidän neiti parahtaa nimittäin mitatessa joka kerta itkuun, kun neuvola täti suoristaa jalan. Terkkari pahoittelee sanomalla, että noh, nää vauvat ei kauheasti tästä mittaamisesta tykkää, kun jalan suoristelu tuntuu hieman ikävältä.... Luulisi punnitsemisen ja yleisen fiiliksen siitä, että pituuttakin on tullut riittävän, mutta kai niitä käyriä on vaan pakko saada piirellä. 

Pieni väläyttää ihania hymyjä ja vastaileekin mun jutuillekin välillä. Neuvolassa ei tietenkään jutustelu taitoja näytetty terkkarille, mutta hymyiltiin kuitenkin.  

Eipä tässä sen kummempaa... 

Jukka Pojalta ilmesty muuten parempaa musaa, kuin aikoihin. 

-R 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti