2016-04-04

Miten elää unelma elämää

Unelma elämä

Omat vanhempani ovat yrittäjiä. Lapsena tuntui ihanalta, että vanhemmat olivat aina lähellä, kun työpaikka oli samassa pihapiirissä. Halusinkin  tarjota myös omille lapsilleni jotakin samanlaista.

Ollessani hoitovappaalla esikoisesta en palannutkaan vanhaan työhöni päihde-ja mielenterveysalalle, vaan lähdinkin yrittäjäkurssille saavuttaakseni unelmani. Perustin käsityöyrityksen ja värjäilin luomuvillaa kasviväreillä ja myin niitä viikonloppuisin ja miehen loma-aikoina torilla. Sain tehdä unelma duunia, hieman rahaa ja  lisäaikaa kotiäitiydelle.

Aloin odottaa toista lasta ja mies sai alkaa tehdä paljon etätöitä kotoa käsin. Raskaus oli hieman haastava ennenaikaisuuden riskin takia, mutta miehen etätyömahdollisuudet auttoivat arjen sujumisessa. Siitä luksuksesta, että molemmat vanhemmat voi tehdä töitä kotoa emme haluneet luopua!

Koska halusin, että elämäntapamme saa jatkua, kahlasin läpi elämänhallintaoppaita, blogeja, ja taloudenhallinta vinkkejä. Ymmärsin, että oli tärkeää määritellä tarkkaan millaista elämää haluaa elää ja mitä se maksaa. 

Huomasin, että meillä oli varaa syödä luomuruokaa, hankkia eettisemmin tuotettuja vaatteita ja nauttia hitaammasta arjesta lisäämättä senttiäkään tulojamme. Se oli aika ihana yllätys, sillä siihen asti olin kuvitellut, etten voisi elää niin leveästi. Kyse oli vain turhan karsimisesta ja hienosäädöstä. Budjetin tekeminen auttoi jo pitkälle!

Tällä hetkellä olen kotiäiti, kirjoitan ja osan vuodesta työskentelen käsityöyrityksessäni. Mies tekee järjestelmäasiantuntiana töitä pääosin kotoa käsin.  Nautin tästä elämän vaiheestamme täysin siemauksin!

Vinkit unelma elämään: 1. Selvitä tämän hetkinen taloudellinen tilanteesi sentilleen.

2. Pyristele eroon turhista kuluista ja veloista.

3. Mieti millaista elämää haluat elää? Mitä haluat lisää elämääsi ja mistä haluat eroon?

4. Selvitä mitä unelma elämäsi maksaisi viikossa, kuukauessa, tai vuodessa.

5. Karsi kaikki turha elämästäsi. Turhan tarvaran myymisellä saa myös rahaa unelma elämääsi varten. Käytä karsimisen apuna  esimerkiksi KonMari menetelmää. Turhasta luopumalla ihanat asiat pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

6. Hyödynnä palveluja arjen helpottajana ( kuten Prisman Klikkaa ja noua palvelua)

7. Kun olet saavuttanut haluamasi muista nauttia!


< 3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti