2016-04-17

Kirppis lupa....

kirppis luomu lastenvaatteet
Hairahduin hankkimaan hieman omaa aikaa ja hipsin eilen vauvan nukahdettua talomme vieressä olevalle kirpparille. Ehtisinkin sieltä takaisin kotiin parissa minuutissa, jos vauva heräisi. Puhelinta tulikin kannettua tiiviisti toisessa kädessä, jotta varmasti huomaisin, jos mies soittaisi.

Koitin pitää mielessä, että kirpparilta kotiin kannetaan vaan aarteita maltillisesti ja tarpeeseen. Onnistuinkin siinä mielestäni melko hyvin. Löysin Me&I:n bodyn neljällä egellä ja Ida T:n paidan eurolla. Molemmat vaatteet on öko-tex sertifikoituja ja luomupuuvillaa. Tosin nämä olikin sitten ainoat koko kirpparilla.

Tasapainon säilymiseksi vein taas pussillisen vaatteita taloyhtiömme kierrätyshuoneeseen. Vauvan vaatteista luopuminen pitää silti vielä funtsia tarkemmin. En nimittäin ole varma onko tämäkään muksu viimeiseni. Periaatteessahan mulla on potenttiaalista lisääntymis aikaa vielä helposti yli kymmenen vuotta, mutta kannattaako sitä varten säästää vanhat vauvanvaatteet,.,.. ? Edelliset olen laittanut kiertoon surutta... Tietenkin tässä on aina tämä keskosuus asiakin. Olenko hurjan itsekäs, jos haluan vielä yrittää yhtä lasta, vaikka kaikki lapsei on syntynyt ennenaikaisesti.                                                                                                                                                                                                         
Luovutin muuten lopulta takkimetsästyksenkin suhteen ja päädyin sittenkin hankkimaan välikausitakit käytettynä lähikirppareilta. Otin yhtenä päivänä vauvan kantoliinaan ja esikoisen kaveriksi ja suuntasin Itsenäisyydenkadulle, missä on pari ihan kivaa kirppistä. En perästäkään löytänyt sitä oikeasti eettistä, lähellä tuotettua ja myrkyttömiä ulkovaatteita valmistavaa merkkiä, joten päädyin siihen, että käytetty on nyt tällä kertaa sittenkin se paras vaihtoehto. Seuraan silti mielenkiinnolla, jos jokin ekologinen ulkovaatemerkki putkahtaisikin markkinoille.

Annoin itseni jälleen hullaantua kirppareista... Ehkä järkevää vaatekaappi politiikkaa voi harjoittaa siitäkin huolimatta... Tahdon silti (ulkovaatteita lukuunottamatta) täyttää lasteni vaatekaapit ekomerkeillä, mutta myönnän, että en heti olisi ehkä hankkinut Intiassa tehtyä Ida T:n vaatteita kaupasta. Ida T on muuten silti niitä ekoja ekovaatemerkkejä, johon törmäsin 8-vuotta silloin, kun olin saanut esikoiseni... 

Kirjoitin tätä postausta muuten illalla, mutta nukahtelin kesken kirjoittamisen. Siinä on ehkä päivisin pidettävän datapaastoilun haittapuoli. Illat viettää turhan pitkälle keskiyön yli. Nyt annoin itselleni luvan kirjoittaa tämän näin aamulla loppuun. Mua ei itseasiassa ne päivän aikana tapahtuvat koneella olo repsahdukset haittaa, mutta jos ajatus edes on pitää lasten hereillä olo aikana datapaastoa, niin jo se vähentää sitä koneella hengailua. 

<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti