2016-04-13

Datapaasto yritelmä ja maalia!

ajanhallinta, datapaasto

Savimaali kiikutettiin ihmeekseni kotiovelle asti, vaikka luulin tilanneeni vain noutopaketin postiin. Nyt se kököttää kirjahyllyn päällä odottaen inspiraation syttymistä.

Tänään taas vakuutin itselleni vähentäväni koneella kököttämistä. Facebookin ja sähköpostin vilkuilu jatkuvasti ei oikeasti muuta sitä tilannetta, että oikeasti kaikki viestit voisi lukea vain kerran päivässä
menettämättä yhtään mitään!

 Ajattelin ensin, etten ole lasten hereillä olo aikana ollenkaan koneella. Aamupäivä menikin ihan hienosti, mutta maraton imetykset iltapäivällä kuitenkin sai mut hapuilemaan koneen viereeni ja surffailemaan etuovi.comin talo tarjontaa. Ei sitä unelmien taloa kyllä vieläkään löytynyt ja uskonkin  sen ilmestyvän käsille vasta sitten, kun kaikki tarpeellinen täällä Kiinanmuurissa on koettu. Niin se on mennyt ennenkin.

En usko, että datapaastoilu yritysten tarviikaan onnistua heti. Koin silti aamupäivästä jännittäviä hetkiä, jolloin yhtäkkiä olikin tylsää. On erikoista, etten ole oikeesti kokenut tylsyyden hetkiä taas pitkään aikaan. Netsissä surfaaminen kai täyttää pääni niin tehokkaasti, ettei tylsiä hetkiä vaan tule. En tarkoita tällä tietenkään sitä, että olisin ihan koko ajan muutenkaan koneella, mutta helposti nettiin hakeutuu kaikissa sopivissa väleissä päivän aikana.

Myönnän kyllä, että olemme koko perhe sattuneesta syystä konekansaa. Esikoinenkin esimerkiksi pitää tiiviisti yhteyttä isompiin sisaruspuoliinsa netin kautta miltein päivittäin.

Uskon, että jos haluaa jotain muutosta elämäänsä, niin on hyvä vapauttaa myös aikaa sitä varten. Facebookin, tai sähköpostin  muutaman minuutin vilkuilu aika ajoin saattaakin tehdä aika ison aikavarkauden kokonaisuudessaan päivän aikana. Ei ne postit sieltä mihinkään kuitemkaan katoa.... Ehkä kerta päivässä, tai jopa viikossakin riittäisi?!

Aika on mulle sellainen runsauden ja varauden mittari. Vaikkei messiä paljoa olisikaan, niin ajankäytön hallitseminen tekee musta näiden huudien rikkaimman muijan. Aika on ehkä arvokkainta mitä meillä on ja sen voi käyttää niin monella tavalla....

<3 Riina

2 kommenttia:

  1. Niin samaa mieltä. Ja sun kykysi kyseenalaistaa ja muuttaa tapojasi tekee susta poikkeuksellisen rikkaan myös. Ihailen!

    VastaaPoista